Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA over tribunaal in Cambodja

Datum nieuwsfeit: 27-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Vragen van Frans Timmermans en Sharon Dijksma aan de ministers van BuZa en OS
27 oktober 1999 PvdA

1.
Heeft u kennisgenomen van de uitzendingen van het Radio 1 journaal over het tribunaal in Cambodja ter berechting van leden van de Rode Khmer die verdacht worden van genocide? (1)

2.
Deelt u onze opvatting dat het berechten van de daders van de zeer ernstige mensenrechtenschendingen in Cambodja een essentieel onderdeel is van de opbouw van een democratische rechtsstaat en daarmee bepalend is voor de toekomst van het land?

3.
Zo ja, bent u bereid te helpen bevorderen dat er overeenstemming wordt bereikt tussen de Verenigde Naties en Cambodja over de opzet en werkwijze van het tribunaal, zodat het onder vergelijkbare voorwaarden kan gaan functioneren als de tribunalen in Arusha en Den Haag?

4.
Deelt u onze opvatting dat de bescherming van het aanwezige bewijsmateriaal hierbij zeker aandacht verdient?

5.
Bent u bereid de Europese Unie en andere mogelijke donoren op het belang van ondersteuning van het tribunaal te wijzen, zodat de Nederlandse inspanningen door gelijkgestemde landen kunnen worden ondersteund?

1.
1 Radio 1 journaal op 25, 26 en 27 oktober

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie