Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waterschapsverkiezingen Mark en Weerijs

Datum nieuwsfeit: 28-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Groot aantal kandidaten voor waterschapsverkiezingen

Begin november houdt het waterschap Mark en Weerijs verkiezingen voor 25 leden voor een nieuw algemeen bestuur, de Vergadering van Hoofdingelanden genoemd. Op 14 september - de dag van de kandidaatstelling - hebben zich 51 kandidaten schriftelijk kandidaat gesteld. Op 23 september - in een openbare zitting - heeft het hoofdstembureau alle opgaven van de kandidaten geldig verklaard.
De Vergadering van Hoofdingelanden telt 25 zetels waarvan voor de categorie ongebouwd 1 kwaliteitszetel - invulling door een van de drie terreinbeheerders van het waterschapsgebied - beschikbaar is. Dit betekent dat er 24 zetels worden verdeeld onder 51 kandidaten. De verdeling van de kandidaten over de categorieën is als volgt:
* Categorie ongebouwd: 12 kandidaten voor 11 zetels
* Categorie gebouwd: 24 kandidaten voor 8 zetels
* Categorie ingezetenen: 15 kandidaten voor 5 zetels

Voor alle genoemde categorieën zullen daarom schriftelijke verkiezingen gehouden worden.

Vanaf 28 oktober a.s. kunnen alle kiesgerechtigden van het waterschap Mark en Weerijs schriftelijk hun stem uitbrengen op de kandidaten van een of meer belangencategorieën Daartoe krijgen alle kiesgerechtigden eind oktober een of meer stembiljetten, kandidatenboekje en een steminstructie toegezonden. Uiterlijk op 11 november om 12.00 uur moeten alle stembiljetten door het hoofdstembureau retour zijn ontvangen. Op 19 november wordt door het hoofdstembureau de verkiezingsuitslag bekend gemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie