Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanbieding zwartboek: Niet uitzetten maar rechtzetten

Datum nieuwsfeit: 28-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Den Haag, 26 oktober 1999

NIET UITZETTEN MAAR RECHTZETTEN

Op donderdag 28 oktober 1999 biedt het Actiecomité NIET UITZETTEN MAAR RECHTZETTEN de staatssecretaris van Justitie een zwartboek aan. Dit naar aanleiding van een inventarisatie van soortgelijke zaken als die van de Poolse mevrouw Barbara Warntjes-Siermantowska.

Zij dreigt het slachtoffer te worden van de wettelijke regel die bepaalt dat een buitenlandse weduwe of weduwnaar na overlijden van de partner geen verblijfsvergunning krijgt als het huwelijk niet tenminste drie jaar heeft geduurd.

Uit een inventarisatie van de SP-fractie in de Tweede Kamer blijkt dat dit probleem zich veelvuldig voordoet. In het zwartboek worden 28 soortgelijke zaken beschreven die allen duidelijk maken dat deze wettelijke regel erg onrechtvaardig is. Na de plotselinge dood van hun partner worden betrokkenen ook nog eens geconfronteerd met een afwijzing van de gevraagde verblijfsvergunning en een dreigende uitzetting uit Nederland.

Het zwartboek pleit voor wijziging van deze wettelijke regel. Een eis die breed wordt ondersteund gezien de 7.500 handtekeningen die inmiddels werden verzameld en aanstaande donderdag ook aan de heer Cohen zullen worden aangeboden.

Datum: donderdag 28 oktober 1999
Tijd: 11.15 uur
Plaats: Ministerie van Justitie, Schedeldoekshaven 100 te Den Haag.

Inlichtingen: Jan de Wit, SP Tweede Kamerlid
Tel. 070-3182807, 06-22788042


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie