Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ton voor programma Samentaal Den Haag

Datum nieuwsfeit: 28-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

22 oktober 1999

Bernard van Leer Foundation schenkt Den Haag een ton voor Samentaal

Op 28 oktober ontvangt burgemeester W.J. Deetman uit handen van de directeur van de Bernard van Leer Foundation, dr M.C.E. van Gendt, een bedrag van 100.000 gulden voor het programma Samentaal. Dit programma is ontwikkeld door mw. Meta van Duivenbode, medewerkster van de Welzijnsorganisatie Schilderswijk. Samentaal is bedoeld om taalverwerving van kinderen tussen 0 en 6 jaar te bevorderen. Deze doelgroep krijgt in het gemeentelijk onderwijs extra aandacht om ontwikkelingsachterstanden te voorkomen, zodat de kinderen zonder belemmeringen basisonderwijs kunnen gaan volgen, zodra zij daarvoor de leeftijd hebben bereikt. De betrokkenheid van de ouders bij dit programma is van cruciaal belang voor succes.

De Bernard van Leer Foundation, stelt zich ten doel kinderen, die opgroeien in slechte sociale en economische omstandigheden, betere kansen te geven door hen in staat te stellen hun eigen capaciteiten te ontwikkelen. De Bernard van Leer Foundation richt zich op dezelfde doelgroep als de gemeente. De Bernard van Leer Foundation, die is gevestigd in Den Haag, doet deze schenking ter gelegenheid van haar 50-jarig jubileum dat op 10 november aanstaande wordt gevierd.

De aanbieding vindt plaats in De Tuimelaar, Suze Robertsonstraat 89 om circa 14.15 na afloop van een kort bezoek aan een Samentaal-groep. Dat bezoek begint om 13.45 uur. De directeur van de Bernard van Leer Foundation en de burgemeester van Den Haag zullen ten overstaan van een notaris de akte ondertekenen waarmee de overdracht van de schenking een feit wordt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie