Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Demonstratie van treinschoonmakers in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 28-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: Demonstratie treinschoonmakers

Demonstratie van treinschoonmakers in Utrecht

Het personeel van schoonmaakbedrijf Abilis Tecso komt donderdag 28 oktober om 16.00 uur in een demonstratieve vergadering in Utrecht bijeen. Het personeel is boos omdat hun medezeggenschapsorgaan (onderdeelscommissie) op 13 oktober het vertrouwen in de directie heeft opgezegd. Tot op heden heeft de directie het niet nodig gevonden daarop te reageren. Ondertussen worden individuele leden van het medezeggenschapsorgaan door de directie afgerekend. Gisteren heeft de directie één van de medezeggenschapsleden van zijn (leidinggevende) functie in het bedrijf ontheven. Ook andere medezeggenschapsleden staan onder grote druk. Het personeel wil met de demonstratieve vergadering de onvoorwaardelijke steun uitspreken aan het medezeggenschapsorgaan en de door hen gekozen leden.

De achtergrond van de door de medezeggenschap ingediende motie van wantrouwen komt samengevat op het volgende neer: Door marginale contracten met de NS is de werkdruk onverantwoord hoog en de afgelopen jaren sterk gestegen. De salarissen zijn daarentegen gedaald. De arbeidstijden wet wordt structureel overtreden. Er is een groot tekort aan opgeleid personeel en er wordt weinig tot niets aan opleidingen gedaan. Het gevolg van dit alles is een zeer hoog ziekteverzuim en een zeer hoge uitstroom van personeel. Ondanks voortdurende signalen hierover is de huidige directie niet in staat gebleken om deze problematiek te managen. Het enige wat de directie lijkt te doen is telkens de druk verhogen. Het medezeggenschapsorgaan is van mening dat de maat vol is en heeft daarom het vertrouwen in de directie opgezegd.

FNV Bondgenoten steunt de medezeggenschap en de individueel gekozen leden. FNV Bondgenoten is van mening dat de signalen van het medezeggenschapsorgaan nu eindelijk eens serieus genomen moeten worden. Bestuurder Eddy Stam: 'Wij vinden dat de concerndirectie op korte termijn een inhoudelijke reactie moet geven. We verzetten ons tegen het afrekenen van individuele medezeggenschapsleden, die overigens ook wettelijke bescherming genieten.

Abilis Tecso is een gespecialiseerd bedrijf in reiniging van transportmiddelen en onderdeel van het schoonmaakconcern Abilis. Het bedrijf is onlangs overgenomen door het Deense ISS. De Combinatie Abilis/ISS heeft in Nederland ruim 27.000 werknemers. Abilis Tecso heeft zo'n 600 fulltime werknemers waarvan ongeveer 300 in vaste dienst.

De vergadering vindt plaats op donderdag 28 oktober 1999 voor het hoofdkantoor van Abilis aan de Atoomweg 464 in Utrecht om 16.00 uur (industrieterrein lage Weide)

Nadere informatie:

Eddy Stam, bestuurder FNV Bondgenoten: 06-51604011 Hasan Gocmen, bestuurder FNV Bondgenoten: 06-516110330

28 okt 99 10:26

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie