Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse Staat geeft BOVAG gelijk

Datum nieuwsfeit: 28-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nederlandse Staat geeft BOVAG gelijk, Kort Geding gaat waarschijnlijk niet door

Nederlandse Staat geeft BOVAG gelijk
Kort Geding gaat waarschijnlijk niet door

In een brief aan de advocaat van BOVAG heeft het Ministerie van Financien namens de Nederlandse Staat de BOVAG gelijk gegeven in haar opvatting dat de Staat niet de subsidies mag terugvorderen van grenspomphouders met een contractuele prijsondersteuningsregeling van hun oliemaatschappij. Daardoor is het op dit allerlaatste moment onzeker geworden of het Kort Geding dat BOVAG tegen de Staat heeft aangespannen en dat vanmorgen om 11.45 bij de rechtbank in Den Haag moet dienen nog wel door hoeft te gaan.

Omdat de Staat nog een voorbehoud maakt in verband met een mogelijke andere uitleg door de Europese Commissie van de beschikking, probeert BOVAG nu ook daarover nog duidelijkheid te krijgen in Brussel. BOVAG is uiteraard tevreden met het antwoord van het ministerie op deze eis. Dit betekent dat voor zo'n 250 pomphouders die tot deze categorie behoren duidelijk is geworden dat de Nederlandse Staat in ieder geval heeft bevestigd het geld niet bij deze pomphouders terug te zullen halen.

BOVAG heeft ook nog gevraagd inzage te krijgen in het verzoekschrift dat de Staat heeft ingediend bij het Europese Hof van Justitie in een door de Staat aangespannen procedure over de subsidieregeling voor de grenspomphouders tegen een uitspraak van de Europese Commissie. Aan dit verzoek is nog niet gevolg gegeven. Inzage in dit verzoekschrift vindt BOVAG van groot belang voor de beroepsprocedures van de individuele pomphouders. BOVAG overweegt nog of hiervoor een Kort Geding nog noodzakelijk is.

Einde bericht

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie