Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Testdag nationaal noodnet in de zorgsector groot succes

Datum nieuwsfeit: 28-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Testdag nationaal noodnet in de zorgsector groot succes

Donderdag 28 oktober 1999, persbericht nummer 110

De landelijke testdag van noodnetverbindingen in de zorgsector is zeer succesvol verlopen. Van de 268 geteste verbindingen is ruim 90% werkelijk tot stand gekomen. Verder was een aantal problemen dat zich vandaag voordeed in zeer korte tijd verholpen. In sommige gevallen bleek de verbinding niet tot stand te komen omdat het noodnetnummer wel was uitgegeven, maar de aansluiting nog niet gerealiseerd was. De komende dagen zal verder worden geanalyseerd waarom verbindingen niet tot stand kwamen. Naar verwachting zal de evaluatie over twee weken zijn afgerond.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de testdag samen met het Millennium Platform Zorg (MPZ) georganiseerd. Aan de testdag deden naast het ministerie zelf, waar een Departementaal Crisis Centrum (DCC) was ingericht, ook ziekenhuizen, GGD-en, ambulancediensten en bloedbanken met een noodnetaansluiting mee.

De testdag bestond uit twee delen. s Ochtends zijn de noodnetverbindingen getest tussen de instellingen en de coördinerende GGD-en in iedere regio. Negenentachtig procent van alle instellingen bleek via het noodnet de coördinerende GGD te kunnen bereiken, terwijl de coördinerend GGD-en in 90% van alle gevallen de zorginstelling kon bereiken.

De verbindingen tussen de coördinerende GGD-en en het Departementaal Crisis Centrum (DCC) werden s middags getest. Vanuit het DCC is de noodnetverbinding met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Nationaal Crisis Centrum (NCC) getest. Tussen de coördinerende GGD-en en het DCC kwamen alle verbindingen moeiteloos tot stand. Het RIVM en het NCC waren vanuit het crisiscentrum op VWS ook probleemloos bereikbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie