Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek naar geschikte windenergielocaties in Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 28-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Onderzoek naar geschikte windenergielocaties in Nieuwegein (28 oktober)

De gemeente heeft afgelopen zomer een onderzoek laten uitvoeren naar geschikte locaties voor de opwekking van electriciteit door windmolens binnen Nieuwegein. Onderzoeksbureau Ecofys heeft de resultaten van het onderzoek verwerkt in het rapport 'Gemeente Nieuwegein en windenergie' dat is gepresenteerd aan het college van B&W. Het rapport is een mogelijk uitgangspunt voor verdere ontwikkelingen en wordt ter beschikking gesteld van de raadscommissie Verkeer en Vervoer, Milieu en Cultuur.

Vier mogelijke locaties zijn onderzocht: het open agrarische gebied van Rijnenburg, het toekomstige bedrijvenpark Het Klooster, stroken langs de A27 en A12 en bedrijventerrein Plettenburg. De onderzoekers vinden Rijnenburg windtechnisch het geschiktst omdat er geen obstakels of bossen zijn. De toekomstige bestemming van dit gebied is echter nog niet duidelijk. Het Klooster wordt ook gezien als een geschikte locatie omdat de windturbines hier ruimtelijk gezien goed passen en er geen ruimtelijke beperkingen zijn. Eind augustus is er een vervolgonderzoek gehouden in dit gebied waarvan de uitslag binnenkort bekend zal zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie