Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VWS: Nadere informatie medisch onderzoek bijmerramp

Datum nieuwsfeit: 28-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Nadere informatie medisch onderzoek bijmerramp

De Voorzitter van de Vaste Commissie voor
Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

DBO-CB-U-2012947

28 oktober 1999

In antwoord op uw brief van 28 oktober jl. kan ik u het volgende berichten.In mijn brief van 26 oktober jl. heb ik aangegeven dat de Raad van Bestuur van het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit (AZVU), na het advies van de medisch ethische commissie, met twee van de drie protocollen heeft ingestemd onder een aantal voorwaarden, die op zichzelf op korte termijn realiseerbaar zijn.

De medisch ethische commissie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam zal volgende week advies uitbrengen aan de Raad van Bestuur. Indien de Raad van Bestuur van het OLVG volgende week met alle protocollen akkoord gaat of een besluit neemt conform dat van de Raad van Bestuur van het AZVU, kan in november nog het individueel medisch onderzoek voor hulpverleners en bewoners en het epidemiologisch onderzoek voor de hulpverleners van start gaan. De voorbereidingen hiertoe zijn getroffen.

Nadat ook het protocol voor het epidemiologisch onderzoek van de bewoners is aangevuld en goedgekeurd door de beide Raden van Bestuur op advies van hun medisch ethische commissies, kan het onderzoek in volle omvang van start gaan. De opdrachtgevers van het onderzoek (het ministerie van VWS, de gemeente Amsterdam, de Stadsdeelraad Zuidoost en de KLM) zijn niet bevoegd, noch bij machte om het besluitvormingsproces binnen de beide ziekenhuizen te beïnvloeden. Een concrete datum kan daarom door mij niet worden genoemd. Wel is uiteraard de betreffende ziekenhuizen bij herhaling gewezen op het maatschappelijk belang van een spoedige start van het onderzoek. De ziekenhuizen onderkennen dit maar hechten, terecht, aan een verantwoorde onderzoeksopzet.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. E. Borst-Eilers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie