Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst gemeente Oosterhout 27-10-99

Datum nieuwsfeit: 28-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Besluitenlijst

Vergadering college van b. en w. 27 oktober 1999

College verklaart bedenkingen tegen reclamebord kanaaleiland ongegrond

Het college van b. en w. heeft besloten de bedenkingen ongegrond te verklaren die de Leefbaarheidswerkgroep Den Hout heeft tegen het tijdelijk plaatsen van een reclamebord door Eurowoningen op het Markkanaaleiland. Door middel van dat bord probeert Eurowoningen aandacht te trekken voor het woningbouwproject Markkant.

Zo zijn b. en w. het niet eens met de stelling van de Leefbaarheidswerkgroep dat het reclamebord de natuurwaarden aantast. Gelet op het tijdelijk karakter en de beperkte omvang van het bouwwerk hoeft aantasting van het natuurschoon niet gevreesd te worden, aldus het college. Verder merken burgemeester en wethouders op dat ook de welstandscommissie het plaatsen van het bord positief heeft beoordeeld.

Het college vindt verder, in tegenstelling tot de Leefbaarheidswerkgroep, dat er wel degelijk sprake is van een tijdelijke vrijstelling. Volgens de Wet op de ruimtelijke ordening kan de vrijstelling maximaal vijf jaar van kracht zijn; het reclamebord wordt opgeruimd als het bouwplan is voltooid. Naar verwachting gebeurt dat in het tweede kwartaal van 2001, dus ruim binnen de periode van vijf jaar.

Tenslotte wijzen burgemeester en wethouders erop dat inmiddels duidelijk is dat het bouwplan doorgang zal vinden, na de jongste uitspraak van de Raad van State. Het argument van de Leefbaarheidswerkgroep dat het zeer de vraag is of het bouwplan wel doorgang vindt, gaat dus niet meer op, aldus het college.

B. en w. hebben in april van dit jaar besloten vrijstelling te verlenen, nadat de Adviescommissie voor de bezwaarschriften had geoordeeld dat het bord ten onrechte met louter een reclamevergunning was opgericht. Daarvoor hadden b. en w. in eerste instantie een bouwvergunning moeten verlenen.

B. en w. stellen voor prijs fietsenstalling Arendshof te bepalen op ƒ 1 per fiets

Burgemeester en wethouders willen de prijs voor het stallen van een fiets in de nieuw aan te leggen fietsenstalling in winkelcentrum Arendshof bepalen op ƒ 1. Daarmee volgt het college het advies van de commissie voor Ruimtelijke Ordening en Verkeer, zo blijkt uit een aangepast voorstel aan de gemeenteraad.

In hun oorspronkelijke voorstel gingen b. en w. uit van een prijs van ƒ 0,50 per stalling, zoals nu gebruikelijk is bij de fietsenstalling "Zonder naam" aan de Heuvelstraat. De gebruikers zouden eerst bekend moeten raken met de nieuwe fietsenstalling, waarna mogelijk de prijs naar ƒ 1 zou kunnen worden opgetrokken. De commissie heeft aangegeven al vanaf de start met de hogere prijs te willen gaan werken. Volgens de commissie doet de hogere prijs recht aan de kwaliteit die in de nieuwe fietsenstalling geboden wordt.

Het college geeft verder aan dat het nader onderzoek zal doen naar de mogelijkheid om in de fietsenstalling ook rollators/rolstoelen te huur aan te bieden. Sinds de overkapping is het niet meer toegestaan dat bezoekers aan Arendshof hun fiets mee het winkelcentrum innemen. Dat pakt vervelend uit voor vooral oudere bezoekers die niet zo goed ter been zijn en hun fiets als steun gebruiken. Het aanbieden van rollators en/of rolstoelen zou aan dat probleem tegemoet kunnen komen.

Vestiging Uniek aan Bredaseweg past binnen planologisch beleid raad

Burgemeester en wethouders blijven van mening dat de vestiging van het bedrijf Uniek (woninginrichting) in het pand Bredaseweg 45-47 in overeenstemming is met het planologisch beleid van de gemeenteraad. Het college vraagt daarom de raad een voorbereidingsbesluit te nemen, waardoor de vestiging van dit bedrijf juridisch geregeld wordt.

Vooruitlopend hierop is Uniek in juni verhuisd van een locatie aan de Leijsenhoek naar de Bredaseweg. Het heeft zich gevestigd in een pand dat voorheen in gebruik was bij een automobielbedrijf. Volgens het huidige bestemmingsplan is detailhandel niet toegestaan, waarbij wel vrijstelling kan worden gegeven voor detailhandel in auto's, banden, boten of caravans en aanverwante artikelen en voor detailhandel in ter plaatse vervaardigde, bewerkte of herstelde goederen.

B. en w. willen de vestiging van Uniek ter plaatse toestaan, omdat in de Structuurvisie voor het centrum van Oosterhout het betreffende deel van de Bredaseweg is aangeduid als "aanloopstraat". In zo'n aanloopstraat is de vestiging van horeca-, dienstverlenings- en grootschalige detailhandel (meubelen en dergelijke) toegestaan. Uniek valt onder die categorie.

Wel zal de verhuizing van Uniek leiden tot vermeerdering van het verkoop-vloeroppervlak, terwijl in het college-akkoord is aangegeven dat daarvan in principe geen sprake kan zijn. Naar de mening van burgemeester en wethouders zijn er echter redenen van dat beginsel af te wijken.

Het college heeft zich daarbij laten leiden door de gedachte dat door de vestiging van Uniek minder wenselijke ontwikkelingen worden voorkomen. In het pand zou namelijk ook zonder moeite een nieuw garagebedrijf gevestigd kunnen worden. Zo'n bedrijf vinden b. en w. niet passen in een aanloopstraat naar het centrum. Daarom achten burgemeester en wethouders het verdedigbaar mee te werken aan de vestiging van Uniek aan de Bredaseweg.

Gemeente verstuurt dit jaar geen kerstkaarten

B. en w. hebben besloten dit jaar geen gemeentelijke kerstkaarten te sturen. In plaats daarvan komt in het Voorlichtingsblad een kerst- en een nieuwjaarswens te staan. Ook via de mupi's zullen inwoners en bezoekers van Oosterhout een gelukkig nieuwjaar worden toegewenst. Daarnaast is het al een aantal jaren gebruik om via de ORTS-kabelkrant de inwoners van Oosterhout prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar te wensen. Deze gewoonte zal worden gehandhaafd.

In Oosterhout is er tot vorig jaar gekozen om een gemeentelijke kerstkaart te sturen. Al enkele jaren wordt gediscussieerd over het nut van het verzenden van zo'n kaart. Veel gemeenten, provincies en andere instellingen hebben het verzenden van een kerstkaart al gestaakt. Er zijn hiervoor uiteenlopende reden, zoals het milieu en de kosten die bij het verzenden van een kerstkaart komen kijken.

Met het niet meer sturen van een gemeentelijke kerstkaart wordt ongeveer ƒ 3000 bespaard.

College houd stadhuis vrijdag na Hemelvaartsdag open

Met het oog op extra dienstverlening, hebben burgemeester en wethouders besloten om vrijdag 2 juni (de dag na Hemelvaartsdag) het stadhuis open te houden. Vooral bij de afdeling Burgerij bestond hieraan behoefte. Deze dag wordt vaak druk bezocht door inwoners voor bijvoorbeeld het aanvragen van paspoorten en identiteitsbewijzen vlak voor het vakantieseizoen.

Oosterhout, 28 oktober 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...