Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kans op buitenlandbeurs van veertig mille voor afstudeerders

Datum nieuwsfeit: 28-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nuffic

Persberichten

Den Haag, 28 oktober 1999

Afstudeerders maken kans op een beurs van veertig mille voor het buitenland

Talentvolle afgestudeerden kunnen in aanmerking komen voor een Talentenbeurs om zich in het buitenland verder te bekwamen. Die kan maximaal veertig mille bedragen. De beurzen worden beschikbaar gesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in het kader van het Talentenprogramma.

Het beheer van dit programma is ondergebracht bij de Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Zij roept kandidaten op om mee te dingen naar zon talentenbeurs.

Welke studenten zijn kanshebbers?
Welke studenten zijn kanshebbers? Zij moeten gedurende dit academisch jaar (1999 - 2000) afstuderen. Hun cijfergemiddelde na de propedeuse dient minimaal een acht te zijn en hun maximum leeftijd 26 jaar. Zij moeten opgeven aan welke instelling voor hoger onderwijs in het buitenland zij een voortgezette opleiding willen volgen. Die instelling moet ook bereid zijn ze te ontvangen. Vanzelfsprekend wordt een uitgebreid studieplan verwacht, waarin de aanvragers duidelijk maken, wat de toegevoegde waarde is van een verblijf aan de instelling van hun keuze. Een realistische begroting van de studiekosten is eveneens een vereiste.
Het studieland, ten slotte, moet aangesloten zijn bij de EU, de Europese Economische Ruimte of de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).
De aanvragen dienen uiterlijk op 1 maart 2000 bij de Nuffic binnen te zijn.

Samen met de British Council stelt de Nuffic enkele bijzondere talentenbeurzen ter beschikking, de Dutch-British partnership awards. Om daarvoor in aanmerking te komen, moeten aanvragers voor een studie in het Verenigd Koninkrijk kiezen

De Nuffic heeft een brochure uitgebracht, waarin het Talentenprogramma nauwkeurig wordt beschreven. Wie belangstelling heeft om na het afstuderen nog een jaar verder te gaan aan een buitenlandse universiteit, kan daarvan een exemplaar - met de officiële inschrijformulieren - aanvragen bij Janet Ginter, Nuffic, postbus 29777, 2502 LT den Haag, e-mail (Jginter@nuffic.nl).

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie