Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening huis voor de Nederlandse Bibliotheek in Wroclaw

Datum nieuwsfeit: 29-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

27 oktober 1999

Opening huis voor de Nederlandse Bibliotheek en het Centrum voor Cultuur van de Lage Landen in Wroclaw

Op vrijdag 29 oktober wordt in het hartje van de historische Poolse stad Wroclaw een nieuw huis voor de Nederlandse Bibliotheek en het Centrum voor Cultuur van de Lage Landen geopend. Een hoogtepunt op die dag is de plechtige ondertekening van een samenwerkings-overeenkomst tussen de universiteit Wroclaw en de Nederlandse Taalunie.

Het centrum is een initiatief van de Erasmusleerstoel van de Universiteit Wroclaw. Het is bedoeld om een wisselwerking te bereiken tussen onderwijs, onderzoek en cultuur en om culturele activiteiten te organiseren voor een breder publiek. De Nederlandse taal en de cultuur van het Nederlandse taalgebied zijn in Polen erg in trek. Alleen al in Wroclaw zijn er ongeveer 150 hoofdvakstudenten Nederlands.

De Taalunie voert namens de Nederlandse en de Vlaamse overheid het beleid ten aanzien van de universitaire neerlandistiek in de wereld. Er zijn momenteel zo'n 250 plaatsen waar Nederlands wordt gestudeerd. Zij ondersteunt de Erasmus leerstoel in Wroclaw al sinds jaar en dag, onder andere voor verblijven van Wroclawse studenten en docenten in Nederland en Vlaanderen, maar ook voor de opbouw en huisvesting van de bibliotheek en de renovatie van de tweede nieuwe huisvesting van de bibliotheek en het cultureel centrum.

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst wordt de wederzijds intentie van de goede samenwerking bezegeld.


© Nederlandse Taalunie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie