Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 29-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

· Hollands Midden
Dienst Korpsleiding
Telefoon 071 - 5459803
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 oktober 1999
·

Verkeersongeval met letsel Oegstgeest
Een bromfietster uit Sassenheim heeft op donderdag 28 oktober omstreeks 09.00 uur letstel opgelopen toen zij was aangereden door een 36-jarige automobilist uit Leiden. De automobilist reed over de Kwaaklaan in de richting van de Abtspoelweg. Vlak voor de kruising met het fietspad stopte de automobilist om te zien of er fietsers/bromfietsers wilden oversteken. Hierna trok de automobilist op en wilde rechtdoor wegrijden, hierbij zag hij de bromfietster niet. Op de kruising met het fietspad reed de bromfietster tegen de auto aan. De bromfietster is met een gebroken been en een snee in het gezicht naar een ziekenhuis in Leiden vervoerd.

Rijden onder invloed Katwijk
De politie heeft op donderdag 28 oktober omstreeks 03.40 uur een 30-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden wegens rijden onder invloed op de Tramstraat. De politie trof de man beschonken aan in zijn wagen en maakte een verwarde indruk. Ongeveer 40 meter in de richting van rotonde Zeeweg/Karel Doormanlaan werden sporen aangetroffen van een aanrijding. De auto bleek zwaar beschadigd. Tevens lag er een betonpaaltje om. De man blies op het politiebureau 515 ug/l.

Diefstal uit woning Rijnsburg
Een 78-jarige vrouw heeft op donderdag 28 oktober aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Smidstraat. Op dinsdag 26 oktober kwam een man bij de aangeefster aan de deur en verschafte zich toegang tot de woning door middel van een smoes. De aangeefster miste later een klein geldbedrag.

Verkeersongeval met letsel Voorhout
Een 88-jarige fietser uit Voorhout heeft op donderdag omstreeks 16.00 uur letsel opgelopen toen hij was aangereden door een 58-jarige automobilist uit Noordwijkerhout. De fietser reed over de Prinsenweg richting de Torenlaan. Op de kruising met de Teylingerlaan verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende automobilist, en stak met de fiets aan de hand de straat over. De automobilist trachtte de fietser nog te ontwijken, maar kon uiteindelijk een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser is met letsel aan een knie en een hand naar een ziekenhuis in Leiderdorp vervoerd.

Automobilist verleent geen voorrang aan bromfietser Zoeterwoude-Rijndijk Gistermiddag verleende een 38-jarige automobilist uit Barneveld op de Burgemeester Smeetsweg geen voorrang aan een 18-jarige bromfietser uit Zoeterwoude-dorp. Bij het afslaan zag de autobestuurder vermoedelijk de over het fietspad rijdende bromfietser over het hoofd. De bromfietser is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobilist op verkeerde weghelft veroorzaakt frontale aanrijding Nieuwe Wetering Gisteravond ontstond op de Provincialeweg N445 een frontale aanrijding tussen twee auto's. Een 41-jarige automobilist uit Zoetermeer reed door nog onbekende oorzaak over de verkeerde weghelft. Ter hoogte van het viaduct botste hij frontaal op de tegemoetkomende auto bestuurd door een 44-jarige inwoonster van Roelofarendsveen. Daarbij raakte zij en een 23-jarige inzittende uit Roelofarendsveen gewond. De bestuurster moest door de brandweer worden bevrijd. Beiden zijn met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC. De veroorzaker hield slechts lichte schrammetjes aan het ongeval over. De politie sloot enige tijd de Provinciale weg voor het verkeer af.

Onverzekerd onder invloed rijden Leiden
Afgelopen nacht zag de politie op de Stevenshofdreef een auto rijden die niet verzekerd was. Nadat de agenten de 34-jarige bestuurder uit Den Haag hadden laten stoppen bleek deze ook nog eens teveel gedronken te hebben. Een ademanalyse aan het bureau wees een promillage van 0.60 uit. De auto bleek ook nog eens niet APK-gekeurd te zijn. Een proces-verbaal is tegen de verdachte opgemaakt.

Verdachte tasjesroof aangehouden Leiden
De politie heeft gisteren een 22-jarige Leidenaar aangehouden die wordt verdacht van een tasjesroof op de Marnixstraat. Op 12 oktober werd daar van een 55-jarige Leidse fietster de handtas met geweld van haar schouder getrokken. De rover ging er toen met de tas op een fiets vandoor. De tas werd enkele dagen later teruggevonden. Een klein geldbedrag bleek niet meer aanwezig. Na uitgebreid rechercheren werd de verdachte bij de politie bekend. De Leidenaar wordt vandaag bij de officier van juistite voorgeleid.

Diefstal uit woning Noorden
Een 46-jarige man heeft op vrijdag 29 oktober aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Voorweg. De insluiper heeft zich vermoedelijk door braak en inklimming toegang tot de woning verschaft. Weggenomen is een tas, een GSM, portemonnee met een geldbedrag en pasjes.

Verkeerscontrole Boskoop
De politie heeft op donderdag 28 oktober in het kader van de verkeersveiligheid een grote technische verkeerscontrole gehouden aan Den Ham en op het Reijerskoop. De controle werd samen met de verkeersdienst, motorrijders, douane en de Rijksverkeersinspectie gehouden. Op het Reijerskoop werd van 14.30 tot 17.30 uur 25 personenauto's, 33 bedrijfsauto's, 14 vrachtauto's en een tractor gecontroleerd. Vier bedrijfsautomobilisten kregen een bekeuring voor het rijden zonder gekeurde trekhaak in combinatie met een te zware aanhangwagen. Drie kregen een bekeuring voor overbelading, waarvan één zes keer zoveel te zwaar bleek. Zes automobilisten kregen een waarschuwing van de douane voor het rijden met een buitenlands kenteken terwijl men in Nederland woonachtig is.

Aan Den Ham werden tussen 19.00 uur tot 22.00 uur 23 vrachtauto's, 11 bedrijfsauto's en vier personenauto's gecontroleerd. Er werd één proces verbaal opgemaakt voor een kapotte snelheidsbegrenzer bij een vrachtauto. Een bedrijfsauto bleek overbeladen. Zeven hadden eeen defecte verlichting. Bij één werd geen hulpkoppeling en verlichting (voor de aanhangwagen) aangetroffen. De Rijksverkeersinspectie heeft een bedrijfsauto tijdelijk in bewaring gesteld wegens het rijden zonder vergunning.

De politie heeft tijdens deze verkeerscontrole omstreeks 21.45 uur een 57-jarige automombilist uit Boskoop aangehouden aan Den Ham wegens rijden onder invloed en het negeren van een stopteken. De automobilist kwam met groot licht aangereden. Hij negeerde een stopteken en reed verder in de richting van Boskoop. Een motoragent wist hem op de Plankier in te halen en tot stoppen te dwingen. Op het politiebureau blies de man 865 ug/l (1.95 prom.) De man kreeg een rijverbod van acht uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Diefstal uit woning Waddinxveen
Een 36-jarige vrouw heeft op donderdag 28 oktober aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Sperwerhoek. De insluiper heeft zich vermoedelijk toegang tot de woning verschaft door een onafgesloten achterdeur. Weggenomen is een portemonnee met een geldbedrag en pasjes.

Bewoner overloopt inbreker Reeuwijk
Een bewoonster van de Platteweg overliep gisteren rond het middaguur een inbreker in haar woning. De bewoonster trof bij thuiskomst de achterdeur open. In de woning bevond zich een inbreker. Hij zet het op een lopen en probeert er met een fiets vandoor te gaan. De bewoonster probeerde de vlucht van de inbreker te verhinderen door op de brug naar de woning te gaan staan. Daarop onstaat een klein vechtpartijtje en valt de fiets van de inbreker in de sloot. Te voet lukt het de man toch te ontkomen. De politie is nu op zoek naar een ongeveer 30-jarige man met donkerblond krullend haar en een rond gezicht. Hij droeg een grijs trainingspak met roze op de schouders. Nog niet bekend is of het hem nog is gelukt iets uit de woning weg te nemen.

Dodelijk slachtoffer - Politie zoekt dringend getuigen Lekkerkerk In het onderzoek naar de toedracht van een donderdagavond verdronken 18-jarige vrouw uit Lekkerkerk doet de politie een dringende oproep aan getuigen. De vrouw uit Lekkerkerk werd omstreeks 22.00 uur in het water langs de Tiendweg-West gevonden. Daar was de politie bezig met de afhandeling van een drie kwartier eerder gebeurd ongeval. Een 25-jarige man uit Alblasserdam was met een scooter ten val gekomen. De man die al rijdend planken met zich meevoerde was ten gevolge van het ongeval enige tijd buiten bewustzijn geweest. Voor onderzoek is hij met de ambulance naar het IJssellandziekenhuis gebracht. Over wat precies gebeurd was kon de man geen duidelijkheid verschaffen. Bij het onderzoeken van de toedracht van dit ongeval werd in het water langs de Tiendweg de vrouw gevonden. Meteen is het ogenschijnlijk levenloze lichaam gereanimeerd en is medische zorg aan de vrouw verleend. Zij is met een spoedtransport naar het IJssellandziekenhuis overgebracht maar later die avond overleden. In het water langs de Tiendweg werd de fiets van het slachtoffer teruggevonden. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van haar overlijden. Kort na het onderuitgaan van de scooter, hebben vier fietsers die in de richting van Lekkerkerk reden, de scootterrijder nog aangesproken. Reagerend op de klap, zijn zij omgekeerd. Toen de man echter aan de zorg van politie en ambulancepersoneel was toevertrouwd hebben zij hun weg vervolgd. Graag komt de politie in contact met deze getuigen. Ook anderen die menen informatie te hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Het telefoonnummer is (0182) 38 91 11.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...