Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 29-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van vrijdagmorgen 29-10-1999
10:06 vrijdag 29 oktober 1999

Roel Hallink tel: 0528-295216

*
Met drank op achter het stuur

- LHEE Werd vannacht een 44-jarige man uit Dwingeloo aangehouden op de Lhee. Toen hij werd gecontroleerd voor een blaasproef, blies hij een A indicatie. De man werd meegenomen naar het politiebureau in Meppel. Daar blies hij 240 ug/l. (= ongeveer 0,55 promille) De zaak is via een snelrecht afgedaan.

*
Inbraak in autos

- ASSEN Gistermiddag werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Stelling in deze plaats. Om de auto binnen te komen werd het linkerportierraam verbroken. Ontvreemd werd een autoradio. De totale schade is nog niet bekend.
- Werd gisteravond ingebroken in twee autos die geparkeerd stonden aan het stationsplein. Om deze autos binnen te komen werd van beide autos het linkerportierraam ingeslagen. De autoradio werd uit beide autos weggenomen.
- Werd gisteren tussen 18.00 uur en 21.00 uur ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Meester Troelstralaan in deze plaats. Men is de auto waarschijnlijk binnengekomen door met een schroevendraaier het raam van het rechter voorportier te forceren. Ontvreemd werd een radardetektor.

*
Inbraak in woningen

- EMMEN Werd gisteren overdag ingebroken in 4 woningen aan de Nijkampen. Van alle 4 de woningen werd om binnen te komen de voordeur geforceerd. Toen men binnen was werden woonkamers en slaapkamers doorzocht. Ontvreemd werden onder andere een fotocamera en diverse sieraden. Wat er precies weg is uit alle woningen is nog niet duidelijk. De totale schade is nog niet bekend.

- HOOGEVEEN Gistermiddag is er ingebroken in een woning aan de Reiger in deze plaats. Het is nog niet helemaal bekend wat er allemaal mist, in ieder geval zijn deze goederen ontvreemd: een cd-speler, een aantal cds en een videorecorder.

- ASSEN Werd gistermiddag ingebroken in een woning aan de Einsteinlaan. Men is de woning binnengekomen door het cilinderslot af te breken. Ontvreemd werden een fototoestel en een walkman.

*
Diefstal uit schuur

- LANGELO Werd gisteren tussen 14.00 uur en 16.00 uur ingebroken in een schuur aan de Hoofdweg. Om de schuur binnen te komen werd de schuur opengebroken. Ontvreemd werden: een aanhangwagen, een motormaaier en een bosmaaier. De totale waarde van de gestolen goederen bedraagt enkele duizenden guldens. Ook werd een muur van asbestplaten vernield.

*
Zakkenroller actief

- ASSEN Gistermiddag deed een 38-jarige vrouw uit Appelscha aangifte van zakkenrollerij. Zij was aan het winkelen op het Koopmansplein. Toen zij in een winkel wilde afrekenen bemerkte zij dat haar portemonnee weg was. In haar portemonnee zat een inhoud van ongeveer fl.100,--, enkele pasjes en haar rijbewijs.

*
Vernieling van landbouwtractor

- LANGEDIJKE Werd tussen donderdagavond 21 oktober 18.00 uur en donderdagmorgen 28 oktober 07.30 uur een landbouwtractor die aan de Bult geparkeerd stond, vernield. Men heeft de vuldop verwijderd en daarna gevuld met zand en gras. Waardoor er zand en gras in het draaiende gedeelte van de dieselmotor is gekomen. De schade is nog niet bekend.

*
Vernieling van ruit

- ERICA Werd gistermiddag een ruit van een clubgebouwtje aan de Verlengde Herendijk vernield. Het betreft een dubbele plexi-glas ruit. Er is met waarschijnlijk 2 betontegels tegen de ruit gegooid, waardoor de ruit is gebarsten. De schade bedraagt ongeveer fl. 600,--.

*
Kachel in de brand

- VALTHERMOND Is gisteravond op een zolderetage aan De Wieke een kachel van de centrale verwarming in de brand geraakt. Toen de brand uitbrak was er niemand aanwezig. Door de grote rookontwikkeling in de woning, werd dit opgemerkt door een voorbijganger. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust. De schade is nog niet bekend.

*
Motorrijder komt om bij ongeval

- WESTERBORK Vanmorgen omstreeks 06.25 uur is de 31-jarige Tristan Visser uit Dalen bij een ongeval op de N381 (Emmen - Drachten) om het leven gekomen. De man reed met zijn motor vanuit de richting Emmen richting Beilen. Door nog onbekende oorzaak kwam ter hoogte van Westerbork, een hem tegemoet komende auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Vollenhove op zijn weghelft. Door de frontale aanrijding, die volgde, overleed de motorrijder ter plaatse aan zijn verwondingen. De bestuurder van de auto brak zijn middenvoetsbeentje en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De weg tussen Westerbork en Beilen, is geruime tijd gestremd geweest. -


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie