Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet wil vereenvoudiging productwetgeving

Datum nieuwsfeit: 29-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


RVD/DV

MINISTERRAAD: VEREENVOUDIGING PRODUCTWETGEVING

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Persbericht Ministerraad
29 oktober 1999

KABINET WIL VEREENVOUDIGING PRODUCTWETGEVING

De Warenwet zal worden uitgebreid met de
productveiligheidsvoorschriften uit de Wet gevaarlijke werktuigen en de Stoomwet. Daarmee wordt een eerste stap gezet in de richting van een algemene productwet. Het kabinet heeft ingestemd met een wijzigingsvoorstel van de Warenwet van minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mede namens staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het kabinet wil de productwetgeving in Nederland vereenvoudigen en efficiënter maken. Er bestaat productwetgeving onder de verantwoordelijkheid van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, Economische Zaken en Verkeer en Waterstaat. Het kabinet constateert dat het geheel aan wetten versnipperd en complex en dus ontoegankelijk is geworden. Met het opnemen van de productveiligheidsvoorschriften van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de Warenwet komt een beperkte productwet tot stand. Afhankelijk van de uitkomsten van de evaluatie van deze beperkte productwet, zal het kabinet een besluit nemen over uitbreiding tot een algemene productwet.

Het voorstel heeft niet tot doel verschuiving van welke aard te bewerkstelligen in de beleidsverantwoordelijkheden van de betrokken bewindspersonen. Door de Inspectie Gezondheidsbescherming, Waren en Veterinaire Zaken en de Arbeidsinspectie volledige toezichthoudende bevoegdheden te geven, kunnen de diensten onderling tot afspraken komen over een zo efficiënt mogelijk toezicht.

Het wijzigingsvoorstel zal ter advisering worden voorgelegd aan de Sociaal-Economische Raad en daarna aan de Raad van State.

RVD, 29.10.1999

29 okt 99 17:45

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie