Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstcentrum Meerzigt Zoetermeer niet als stichting verder

Datum nieuwsfeit: 29-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Stadsnieuws


29 oktober 1999

Conclusie uit onderzoek naar mogelijkheid:

Kunstcentrum Meerzigt niet als stichting verder

Het is niet mogelijk om het Kunstcentrum Meerzigt zelfstandig als stichting verder te laten gaan. Dat is de conclusie van een onderzoek naar die plannen. Het onderzoek is verricht, omdat de gemeenteraad in 1997 heeft besloten het Kunstcentrum als gemeentelijke activiteit te beëindigen. De datum van beëindiging is 31 maart 2000.

Tijdens het onderzoek bleek dat het bestuur van de Stichting i.o., op basis van het advies van de accountant die het bedrijfsplan op haalbaarheid heeft beoordeeld, een fors startkapitaal nodig heeft van de gemeente. Dit gegeven is voor het gemeentebestuur niet in overeenstemming te brengen met het uitgangspunt dat op het kunstcentrum bezuinigd moet worden, zichzelf moet kunnen bedruipen en geen subsidie meer zou krijgen.

Kunstuitleenfunctie
Er worden nu mogelijkheden nagegaan om in ieder geval de kunstuitleenfunctie voor Zoetermeer te behouden. Of dit lukt, hoopt de gemeente voor het eind van dit jaar te weten.
Wanneer het Kunstcentrum na 31 maart 2000 doorgaat, betreft dat dus alleen de kunstuitleen en kunstverkoop. Het bestand aan kunstwerken wordt in dat geval kleiner omdat de kunstwerken die het Kunstcentrum in huur heeft, naar de kunstenaars terug zullen gaan. Alleen de kunstwerken die het Kunstcentrum in eigendom heeft, blijven in de collectie. Dit betreft ongeveer 70% van het huidige bestand.

Abonnees
De abonnees van het Kunstcentrum Meerzigt en de beeldend kunstenaars zijn inmiddels van de stand van zaken op de hoogte gesteld. Zodra meer duidelijkheid is over het voortbestaan van de kunstuitleen, zal dat opnieuw gebeuren.

_________________________________________________________________


_________________________________________________________________

Gemeente Zoetermeer © oktober 1999

Last update: 29 oktober 1999 (12:45)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie