Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Filmfestival Borsele

Datum nieuwsfeit: 30-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Filmfestival Borsele in aantocht!
Première dorpsfilms op 30 oktober 1999

Op zaterdag 30 oktober 1999 is het zover: Het Filmfestival Borsele! Een heel bijzonder filmfestival, immers, het is de première van de dorpsfilms. Het is de feestelijke afsluiting van het filmproject `De 15 dorpen van Borsele op de drempel van de 21e eeuw'. Vanaf 14.00 uur worden de dorpsfilms in 4 zalen in De Stenge vertoond door middel van een doorlopend programma dat tot 22.00 uur duurt. U kunt dus precies de films zien die u wilt op het tijdstip dat u het beste uitkomt. En de toegang is gratis. Bij de Borselse Bode wordt huis-aan-huis in heel de gemeente een folder verspreid met de complete programmering van het Filmfestival Borsele. Zo hoeft u dus geen film te missen!

Noteer het alvast in uw agenda: zaterdag 30 oktober, tussen 14.00 en
22.00 uur, Filmfestival Borsele in De Stenge in Heinkenszand!

In de dorpsfilms is het leven in de dorpen op de drempel van de 21e eeuw vastgelegd door de ogen van enthousiaste vrijwilligers die hier maanden en maanden aan hebben gewerkt. EPZ heeft in 1998 een geldbedrag van f 20.000,00 aan de gemeente geschonken. Daar was nog geen bestemming voor, tot het idee van het filmproject ontstaan was. In `s-Heerenhoek en Borssele waren al initiatieven genomen om een film over het dorp te maken. Uiteindelijk zijn met behulp van f 1000,00 subsidie 14 van de 15 dorpen aan de slag gegaan om een film te maken over hun eigen dorp. Het filmproject is een heel bijzonder project geworden, dat is het afgelopen anderhalf jaar wel gebleken door de enorme inzet van de filmteams.

De filmteams hebben ontzettend hard aan de films gewerkt. Het bleek een gigantisch karwei te zijn! Bij het ter perse gaan van dit blad waren diverse filmteams dan ook nog heel druk bezig met het leggen van de laatste hand aan de films. Het was niet altijd even makkelijk, maar iedereen heeft er wel met heel veel plezier aan gewerkt. Met als resultaat dat het Filmfestival Borsele in aantocht is! Mocht u na het zien van de dorpsfilms interesse hebben om een of meerdere exemplaren te kopen, dan kunt u zich tot het desbetreffende filmteam wenden. Alle films worden verkocht voor f 30,00 per stuk.

Tot ziens op het Filmfestival Borsele!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie