Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling beeldende kunst en architectuur in Knokke

Datum nieuwsfeit: 30-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

dubbeltentoonstelling bekroonde werken (beeldende kunst en architectuur)
Brugge, 14/10/1999
In 1998 organiseerde de Provincie West-Vlaanderen:
- De tweejaarlijkse Prijs voor Beeldende Kunst: multipliceerbare kunstvormen

- De tweejaarlijkse Prijs voor Architectuur: niet stedelijke architectuur

De provincie West-Vlaanderen organiseert dit najaar een dubbeltentoonstelling rond de diverse bekroonde werken. Vanaf 30 oktober a.s. is deze tentoonstelling te bezichtigen in de Lagunahall te Knokke-Heist en dit t.e.m. 5 december 1999.

1. De Tweejaarlijkse Prijs voor Beeldende Kunst van de Provincie West-Vlaanderen 1998 was bestemd voor multipliceerbare kunstvormen. Hiermee worden creaties bedoeld die op meerdere exemplaren kunnen worden geproduceerd of gereproduceerd. Hierin zijn begrepen: grafische kunst, fotografie, film, video, performance, multiple evenals alle hedendaagse uitdrukkingsvormen op het gebied van de beeldende kunst met een herhaalbaar karakter.

Voor deze Prijs werden in totaal 140 kunstwerken ingediend door 57 kunstenaars. Alle deelnemende kunstenaars zijn West-Vlamingen, hetzij door geboorte, hetzij door domicilie. De tentoonstelling bevat de bekroonde kunstwerken van de laureaat Jan Bossier uit Tielt, de Eerste Premiewinnaars Waldo Engels uit Zwevegem en Jurgen Van der Veken (°Brugge) uit Gent en de Tweede Premiewinnaars Viviane Michels uit Kortrijk en Jan Verhaeghe uit Brugge. Deze kern wordt aangevuld met de geselecteerde werk van Ruth Bossier, Lieven Debrauwer, Bernadette Desmet, Filip Desmet, Jo Geysen, Monique Schotte, Magali Swaelens, Maud Vande Veire, Hans Vandeweghe, Koen Vankeirsbilck, Stephan Vercaemer, Frederik Vercruysse, Marieke Verfaillie en Robert Vollekindt.

2. De Tweejaarlijkse Prijs voor Architectuur van de Provincie West-Vlaanderen 1998: niet-stedelijke architectuur konden zowel nieuwbouw als verbouwingen die gelegen zijn in de oude dorpskernen van landelijke gemeenten in aanmerking komen.

In totaal werden 24 projecten ingediend door 22 West-Vlaamse architecten. De tentoonstelling toont de bekroonde projecten van de laureaten Ralf Coussée (°Roeselare) uit Gent (realisatie van een bankkantoor Bacob in de oude dorpskern van Oostnieuwkerke) en Johan Laethem uit Tielt (verbouwing van twee woningen tot één in de Eeckbosstraat in Meulebeke) en de Eerste Premiewinnaar Hendrik Vermoortel - Buro II uit Roeselare (ontwerp van de polyvalente zaal De Gulden Zonne in Hooglede).

Deze dubbeltentoonstelling wordt op twee locaties gebracht: Lagunahall, Krommedijk, Knokke-Heist (Duinbergen) 30 oktober t.e.m. 5 december 1999
dagelijks toegankelijk van 13.00 u - 18.00 u
gratis toegang - catalogus beschikbaar.

Kapel van de Groeningeabdij, Groeningestraat, Kortrijk 5 februari t.e.m. 5 maart 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie