Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gewapende beroving in Assen

Datum nieuwsfeit: 30-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Gewapende beroving
16:07 zaterdag 30 oktober 1999

Roel Hallink, tel.: 0528-295216 of 06-51528156

ASSEN - Gisteravond rond 21.00 uur, is op de Kerkhoflaan in Assen een 21-jarige man uit die plaats beroofd door 2 jongens met pistolen. De man fietste vanaf de Vaart over de Kerkhoflaan. Ter hoogte van de ingang naar de begraafplaat was de openbare straat verlichting stuk. Toen hij ter hoogte van deze ingang was zag hij twee jongens lopen en toen hij bij deze jongens was, draaiden deze zich om en één ervan bedreigde hem plotseling met een pistool. Onder bedreiging van het pistool moet hij zijn portemonnee afgeven en als hij niet direct hieraan voldoet, trekt ook de ander jongen een pistool. Als het slachtoffer dan aangeeft dat hij geen portemonnee bij zich heeft, moet hij het geld dat hij bij zich heeft, zijnde f 13,80 afgeven. Daarna moet hij onder de bedreiging van de pistolen wegfietsen. Het is nog niet duidelijk of het om echte, dan wel imitatie pistolen ging.

De signalementen van de daders zijn als volgt:
1. een blanke jongen van 16 of 17 jaar, met een lengte van ongeveer 1.70 m. Deze droeg een zwart bomberjack, een blauwe of zwarte spijkerbroek en sportschoenen. De jongen droeg een zwarte bivakmuts, waarvan de ogen en mond vrij waren.
2. Een blanke jongen van 16 of 17 jaar en een lengte van ongeveer 1.70 m. Vermoedelijk een donkergroen bomberjack, met daaronder een sweatshirt met capuchon en een zwart of blauwe spijkerbroek. Ook deze droeg sportschoen.
Het is niet duidelijk wie de zwarte of wie de blauwe spijkerbroek droeg. Eén van de daders droeg sportschoenen van het merk "Fila". Op de plaats van de bedreiging heeft het slachtoffer 2 fietsen zien liggen, waarvan er één een licht gespoten damesfiets was. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval, dan wel andere, die aan de hand van de signalementen, de politie kunnen helpen bij de oplossing van deze zaak.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie