Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Zaanstad onderzoekt 'Stappen zonder klappen'

Datum nieuwsfeit: 30-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

HET COLLEGE | DE GEMEENTERAAD | VERGADERAGENDA

MUURKRANT | VRAGENFORMULIER | TRENDS

Gemeente toont zaterdag film met meningen van Zaanse 'stappende' jongeren
GEMEENTE ONDERZOEKT RESULTATEN HORECACONVENANT 'STAPPEN ZONDER

KLAPPEN'

Dat jongeren uiteenlopend denken over veiligheid, de sluitingstijden en discriminatie tijdens het stappen in Zaandam, bleek zaterdagavond 30 oktober wel toen de gemeente Zaanstad met straatinterviews de meningen peilde van de 'stappers': van uitspraken als 'Veiligheid? Nou dat valt wel mee, er wordt hier best gevochten...' en 'Die politie op paarden... hartstikke goed! Ze boezemen ontzag in en mensen voelen zich veilig' tot 'Het ligt aan de mentaliteit van Zaanstad. je moet hier hooghartig zijn, dan hoor je erbij' en 'Wij worden hier gediscrimineerd, omdat we er te allochtoon uitzien...'.

Op zaterdag 13 november vertoont de Gemeente Zaanstad in cafe Dam 10 in Zaandam vanaf 14.00 uur de gehele film. Bij deze presentatie zijn aanwezig burgemeester R. Vreeman, afgevaardigden van de gemeente, de politie, horecaondernemers en natuurlijk de 'stappers' zelf. Aansluitend vindt een ronde tafelgesprek plaats over de werking van het horecaconvenant 'Stappen zonder Klappen'. Dit convenant werd op 2 december 1998 ondertekend door de gemeente Zaanstad, de politie Zaanstreek-Waterland, individuele horecaondernemers uit het Damgebied en het Openbaar Ministerie om de veiligheid en gezelligheid te bevorderen.

Succesvol?
Met onder andere de straatinterviews en het ronde tafelgesprek hopen de partijen nu een klein jaar later te achterhalen of de genomen maatregelen succesvol zijn en vooral hoe de 'stappers' zelf het Damgebied nu ervaren. Funda Mujde, actrice en cabaretiere, bekend van 'Vrouwenvleugel', 'Zeg 'ns Aa' en 'Medisch Centrum West' is gespreksleider tijdens het ronde tafelgesprek. De bijeenkomst is rond 15.30 afgelopen.

De gemeente Zaanstad, politie en de horecaondernemers nodigen de geinterviewde jongeren en natuurlijk iedereen die een bijdrage wil leveren van harte uit voor de bijeenkomst.

Zaanstad, 10 november 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie