Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open dag reiniging Almere en uizendbureau voor personeel

Datum nieuwsfeit: 30-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 269.2

21 oktober 1999

OPEN DAG REINIGING EN START VOOR NIEUW PERSONEEL

De gemeentelijke afdeling Reiniging en Start Uitzendbureau organiseren zaterdag 30 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een open dag om nieuw personeel te werven. Speciaal voor deze gelegenheid is de Start-truck aanwezig op het terrein van Gemeentewerken in Almere-Haven, Steiger 221. Geïnteresseerden voor een baan bij Reiniging kunnen op deze dag kennismaken met toekomstige collega's en het toekomstige beroep. Wie direct enthousiast is kan zich inschrijven, maar een bezoek aan de open dag is vrijblijvend.

Op de open dag zijn naast de Start-truck, een soort mobiel uitzendbureau, ook diverse wagens van Reiniging aanwezig. De werking van deze wagens wordt gedemonstreerd. Daarbij zal opvallen dat Reiniging niet alleen de overbekende duobakken leegt, maar ook diverse andere containers. Zo kunnen toekomstige medewerkers ook ingezet worden voor het inzamelen van bedrijfsafval, grof vuil of het legen van wijkcontainers.

Het is mogelijk een rondleiding te krijgen op het recyclingperron op de Steiger, of uitleg te krijgen bij de ondergrondse afvalinzameling in Almere-Haven. Reiniging en Start laten een busje rijden naar deze ondergrondse afvalcontainers. Er worden diverse video's vertoond over de verschillende soorten afval waar de toekomstige medewerkers mee te maken krijgen. Bezoekers kunnen allerlei voorlichtingsmateriaal mee naar huis nemen, om thuis nog eens rustig na te lezen.

Reiniging en Start hebben sinds enige tijd een speciale constructie voor nieuw personeel. Nieuw aan te trekken medewerkers worden voor een periode van vijf jaar door Start Uitzendbureau bij de afdeling Reiniging gedetacheerd. In het eerste jaar wordt de rijvaardigheid geschoold, met als doel het behalen van het groot rijbewijs. Daarna wordt er enige jaren praktijkervaring opgedaan binnen de afdeling Reiniging in de functie van chauffeur/ belader. In het laatste jaar stromen de gedetacheerde medewerkers door naar "Start Transport en Logistiek" of vindt bemiddeling plaats naar andere passende functies. Afhankelijk van de uiteindelijke arbeidsbehoefte binnen de afdeling Reiniging blijft een deel binnen deze afdeling werkzaam. Op de open dag wordt informatie gegeven over deze bijzondere vorm van detachering.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie