Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prima prestatie Kroon Racing op Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 30-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSINFORMATIE KROON RACING

Prima prestatie Kroon Racing

Zandvoort, 30 oktober 1999 - Kroon Racing is zaterdag op Circuit Park Zandvoort de Zandvoort 500 als tiende algemeen en tweede in de klasse tot 2-liter ge‰indigd. De overall-overwinning ging naar de Marcos LM 600 van het Nederlands/Britse duo Lockie/Van Reenen/Buurman.

De Zandvoort 500 was de afsluiting van het Nederlandse raceseizoen en de laatste race die deze eeuw op Circuit Park Zandvoort werd verreden. Vorig jaar stond de race in verband met de toenmalige verbouwing van het Zandvoortse circuit gepland op het TT-circuit in Assen. Hevige regenval zorgde er toen echter voor dat de race geen doorgang kon vinden. Zaterdag waren de weersomstandigheden heel wat beter. Onder een lekker zonnetje verschenen 55 teams aan de start van deze wedstrijd over 117 ronden. Het startveld zag er fraai uit. Met een aantal Marcossen, verschillende Porsches, een Ferrari en een Lotus. Ook Kroon Racing was vertegenwoordigd. Evert Kroon en Phil Bastiaans reden in de vertrouwde Renault Mgane, al was die auto voor de gelegenheid (en als test voor 2000?) gespoten in de kleuren grijs en zwart. Daarnaast werd er gereden met andere banden dan gebruikelijk en waren de remblokken en de achterschokbrekers aangepast aan de lange duur van de race.

De Kroon Racers trainden zich naar de twintigste tijd. Bastiaans ging de race van start. Helaas vielen zijn plannen voor een bliksemstart in duigen omdat hij moest uitwijken voor n van de Marcossen, die van de eerste lijn mocht vertrekken maar niet van zijn plaats kwam. Gedurende zijn 'stint' kreeg Bastiaans te maken met een aantal technische problemen. Zijn remmen werkten niet optimaal en het linker achterwiellager raakte defect. Bastiaans bleef echter doorrijden en gaf zoals gepland in de 45e ronde het stuur over aan Evert Kroon. Dat gaf de monteurs de kans de auto weer in topconditie te brengen. Evert Kroon kwam als negentiende de baan weer op. Kroon reed een solide wedstrijd. De naamgever van Kroon Racing reed ruim veertig ronden en klom op naar de twaalfde plek. Terwijl hij het stuur weer overgaf aan Phil Bastiaans verwisselde de monteurs van Kroon Racing de remblokken en de vier banden van de Mgane. Bastiaans ging als veertiende weer op pad voor de afsluitende ronden. Ook de Limburger reed sterk, uiteindelijk bracht hij de Kroon Racing bolide op een tiende plaats algemeen en een tweede plaats in de klasse over de finish. Een knappe prestatie van Bastiaans, Kroon en de Kroon Racing monteurs, die het niet makkelijk hadden omdat er bij beide pitstops hard moest worden gewerkt.

Uitslag 500 kilometer van Zandvoort
1 Lockie/Van Reenen/Buurman Marcos LM 600, 117 ronden in 3:42.27.900
2 Stoeltie/Deelstra BMW M3 GTR, op 3 ronden
3 De Bock/Inzinger Porsche 911 RS, op 4 ronden

Klasse tot 2000cc
1 Huisman/Van Es BMW 320i-E46, 104 ronden in 3:43.22.627
2 Bastiaans/Kroon Renault Mgane 16v, op 1 ronde
3 Berg/Berg Renault Mgane 16v, op 1 ronde

Klasse tot 1600cc
1 Koenders/Van Lagen Citro‰n Saxo VTS, 101 ronden in 3:42.39.463
2 Peeters/Borrius Broek Citro‰n Ax, op 2 ronden
3 Van de Voort/Claassen Rover 114 Gti, op 2 ronden

Voor meer informatie: Kroon Racing; telefoon 0297 - 254326, fax 0297 - 254346, Email info@kroon-racing.nl of kijk op www.kroon-racing.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie