Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Elf nieuwe interdepartementale beleidsonderzoeken

Datum nieuwsfeit: 01-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: ELF NIEUWE INTERDEPARTEMENTALE BELEIDSONDERZOEKEN

Persberichtnr. 99/255

Den Haag

1 november 1999

ELF NIEUWE INTERDEPARTEMENTALE BELEIDSONDERZOEKEN

Dit najaar starten elf nieuwe Interdepartementale Beleidsonderzoeken (IBOs) naar onder andere energiesubsidies, het grondbeleid en de Wet voorziening gehandicapten. Met de IBOs wordt onderzocht of het beleid efficiënt en is en wordt bezien welke verbetering mogelijk zijn. De IBOs van de afgelopen jaren hebben tot goede resultaten en aanbevelingen geleid. Daarom is het centrale thema voor de deze IBO-ronde opnieuw financiële vernieuwing. Financiële vernieuwing kan betrekking hebben op onder meer prestatiegerichte financiering, budgettering, decentralisatie naar provincie of gemeente en afstoten of uitbesteden naar de marktsector. Een ander thema dat aan de orde komt is bedrijfsvoering van uitvoerende diensten. Dit geldt voor IBOs over de Raad voor de Kinderbescherming en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De onderzoeken worden dit najaar gestart en uiterlijk op 1 juni volgend jaar afgerond. Daarna worden de IBOs voorzien van een kabinetsstandpunt in het najaar van 2000 aan de Tweede Kamer aangeboden.

De elf onderwerpen die in deze IBO-ronde worden onderzocht zijn:

de Ziektenkostenregeling Politie; Medefinancieringsprogramma (m.b.t. ontwikkelingssamenwerking); Ontwikkeling instrumentarium Competitieve Dienstverlening; Energiesubsidies; Grondbeleid; Raad voor de Kinderbescherming; Koppeling milieuvoorwaarden aan inkomenssteun landbouwproducenten; Waarborgfondsen; Wet voorzieningen gehandicapten; Verbetering afwegingsmechanisme infrastructuur; en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De brief over de IBO-onderwerpen en de daarbij behorende taakopdrachten, die minister Zalm vandaag aan de Tweede Kamer heeft gezonden staat op Internet: www.minfin.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie