Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Emissies uit dieselmotoren

Datum nieuwsfeit: 01-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
===== =====

== In deze PZ-Nieuwsbrief:

== 3. Emissies uit dieselmotoren

Luchtverontreiniging wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door de emissie van dieselaangedreven motoren in het verkeer en industrie. Naar aanleiding van studies naar effecten van uitlaatgassen van dieselmotoren zijn deze emissies aangemerkt als verdacht kankerverwekkend voor mensen. Ondanks het vele onderzoek dat is gedaan, zijn er echter slechts weinig goede methoden beschikbaar om de blootstelling aan deze emissies te meten. Met name voor epidemiologische studies, waarbij onderzoek wordt gedaan naar de relatie tussen blootstelling aan de emissies en gezondheidseffecten, is dat een probleem. Een verbetering voor het bepalen van de blootstelling is zeer gewenst, aangezien dat nu vaak op een grove manier wordt geschat, bijvoorbeeld op basis van het uitgeoefende beroep. De studente Medische Wetenschappen Y.M. van Bekkum verrichtte onderzoek naar de ontwikkeling en de toepassing van methodes om de blootstelling aan de emissies te meten. Afgelopen maand promoveerde ze op het onderzoek aan de Universiteit van Nijmegen. Meer info: KUB, tel. 024-3612230.

www.kun.nl/h8/penv/promotie/okt99/18.html

=== COLOFON
PZ-NIEUWS is een digitale nieuwsbrief van de Stichting Publieke Zaken voor mensen die werkzaam zijn bij maatschappelijke-, intermediaire- en overheidsorganisaties, redacties en particulieren die geinteresseerd zijn in maatschappelijke kwesties.
Samenstelling en redactie: Laurens Lammers
E -mail: (redactie@pz.nl)
Eerdere edities: www.pz.nl/nieuws
Berichten mogen vrij worden overgenomen mits de bron (PZ nieuwsbrief) wordt vermeld.
Voor het worden van donateur of voor het nemen van een betaald abonnement kunt u kijken op onze website: www.pz.nl/nieuws .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie