Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waarschuwing tegen bestrijdingsmiddel Dusban Pro

Datum nieuwsfeit: 01-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
===== =====

== In deze PZ-Nieuwsbrief:

== 9. Ophef over gangbaar bestrijdingsmiddel

De Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) heeft op basis van nieuw eigen onderzoek gewaarschuwd tegen het gebruik van een gangbaar middel om ziekten en plagen te bestrijden. Het middel, Dusban Pro, dat door particulieren onder meer gebruikt wordt in moestuinen en op oprijlanen, maar ook voorkomt op kerstbomen, zou een ernstige bedreiging vormen voor de volksgezondheid. Woensdag meldde de EPA dat het gaat proberen om het gebruik van de insecticide te verbieden. Dusban Pro wordt al sinds 1965 in de Verenigde Staten op grote schaal gebruikt. Verder zijn er volgens de EPA nog duizenden andere chemische middelen met dezelfde ingredienten als Dusban, die nu ook opnieuw geevalueerd moeten worden omdat ze dezelfde risico's met zich meebrengen. Eerder onderzoek wees overigens uit dat bij 82 procent van alle Amerikanen de stof ook in de urine voorkomt.

ens.lycos.com/ens/oct99/1999L-10-28-06.html

=== COLOFON
PZ-NIEUWS is een digitale nieuwsbrief van de Stichting Publieke Zaken voor mensen die werkzaam zijn bij maatschappelijke-, intermediaire- en overheidsorganisaties, redacties en particulieren die geinteresseerd zijn in maatschappelijke kwesties.
Samenstelling en redactie: Laurens Lammers
E -mail: (redactie@pz.nl)
Eerdere edities: www.pz.nl/nieuws
Berichten mogen vrij worden overgenomen mits de bron (PZ nieuwsbrief) wordt vermeld.
Voor het worden van donateur of voor het nemen van een betaald abonnement kunt u kijken op onze website: www.pz.nl/nieuws .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie