Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gevangenisstraf voor cd-criminelen

Datum nieuwsfeit: 01-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Keywords: Buma Stemra Auteursrecht

Gevangenisstraf voor cd-criminelen

Twee weken geleden werd melding gemaakt van de rechtszitting tegen vijf verdachten, die volgens Justitie binnen een jaar bijna een miljoen gulden winst met de productie van illegale cd's hadden gemaakt. Dit was aan het licht gekomen na een onderzoek, dat door de Opsporingsdienst Buma/Stemra was opgestart en samen met de Economische Controle Dienst gedraaid werd omdat de bende naast muziek en entertainment-software ook business-software kopieerde.

De rechter heeft nu vonnis gewezen. Hoofdverdachte R.v.K (27) uit Schagen is veroordeeld tot 2½ jaar gevangenisstraf. Medeverdachte M.N. (51) kreeg 2 jaar gevangenisstraf opgelegd. Drie andere handlangers kregen straffen opgelegd van 240 uur dienstverlening, een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een jaar onvoorwaardelijk.


Over de Opsporingsdienst Buma/Stemra

Voor meer informatie over de activiteiten van de Opsporingsdienst Buma/Stemra kunt u contact opnemen met George Knops (Buma/Stemra), telefoon 020-3470407. Algemene informatie over de Opsporingsdienst vindt u tevens op deze pagina.

© Buma/Stemra

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie