Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Woudenberg/Leusden

Datum nieuwsfeit: 01-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Woudenberg/Leusden 11/01/99

Who's Next?/
Amersfoort, 1 november 1999.

Verkeerscontroles.

In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober van 21.00 uur tot 03.00 uur vonden er op verschillende lokaties in Woudenberg en Leusden snelheids- , alcohol- en verlichtingscontroles plaats. In totaal werkten 14 politiemensen aan de controles mee.

De politie van district Eemland-Zuid hield de controles in het kader van het op 21 augustus gestarte project tegen het alcoholgebruik in het verkeer onder de naam: Who's Next?

In de laatste driekwart jaar is in het buitengebied tussen Barneveld, Leusden, Scherpenzeel en Achterveld het aantal verkeersongevallen met dodelijke afloop of met ernstig lichamelijk letsel toegenomen. Deze aanrijdingen vonden vaak plaats in de nachtelijke uren. Drankgebruik en/of te hoge snelheid waren de voornaamste oorzaken van de aanrijdingen. De inzittenden van de betrokken auto's waren veelal afkomstig van cafébezoek (waaronder discotheek De Klaveet).

De politie startte het project op in samenwerking met De Klaveet, de gemeenten Leusden, Woudenberg, Scherpenzeel en Barneveld, de Brandweer en Veilig Verkeer Nederland. Deze partners in veiligheid stelden zich als doel de stijging van het aantal ernstige verkeersongevallen een halt toe te roepen.

De controles werden op verschillende wegen gehouden, waaronder de Koningin Julianalaan, de Postweg, de Asschatterweg, de Hessenweg en de Moorsterweg in Leusden, alsmede de Voskuilerdijk in Woudenberg.

In totaal werden 27 bekeuringen uitgereikt wegens het overschrijden van de maximumsnelheid. De politie gebruikte daarbij de Laserpatrol. Op de Hessenweg werd de hoogte snelheid gemeten. Dat was 103 km/uur, terwijl de toegestane snelheid 80 km/uur was. Op de Moorsterweg reed een automobilist 93 km/uur waar 60 was toegestaan.

In totaal werden 23 automobilisten bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel. Eén bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen valhelm droeg en 6 fietsers werden beboet wegens het rijden zonder verlichting.

Bij 80 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Slechts 1 van hen bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Het betrof een 19-jarige automobilist uit Barneveld. Hij werd door de politie om 02.30 uur aangehouden. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot. De bestuurder stopte namelijk op de Koningin Julianaweg bij het zien van de controlepost en keerde met zijn auto om. Hij ging er met hoge snelheid vandoor richting Leusden. Een motorrijder van de politie zette de achtervolging in. De motoragent zag de bestuurder met hoge snelheid rijden over de Asschaterweg. Juist op dat moment reed de 19-jarige tegen de flank van een hem tegemoetkomende auto aan. Beide auto's liepen daarbij lichte schade op. Er raakte gelukkig niemand gewond.

De aangehouden verdachte moest zijn rijbewijs inleveren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie