Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe HP Jornada 690 handheld pc krachtig en flexibel

Datum nieuwsfeit: 01-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

99221

NIEUWE HP JORNADA 690 HANDHELD PC KRACHTIG EN FLEXIBEL

Amstelveen, 1 november 1999 - Hewlett-Packard brengt vandaag de HP Jornada 690 Handheld PC op de markt. Dit nieuwe model in de populaire serie Jornada 600 handheld kleuren-PC's met Windows CE biedt alle voordelen van de HP Jornada 680, maar bevat 32 MB intern RAM. Gebruikers beschikken zo over de opslagruimte en flexibiliteit die ze nodig hebben om grote applicaties te draaien, zoals databases en gespecialiseerde software voor verticale markten.

De HP Jornada 600-serie is uitstekend geschikt voor allerlei bedrijfstoepassingen. Van medici die patiënten medicatie voorschrijven, tot verzekeringsagenten die contracten opstellen en mobiele vertegenwoordigers die een verkoopdatabase raadplegen. De HP Jornada 600-serie levert de ideale mobiele oplossing om binnen elke branche en op elke plaats productiever te werken.

De HP Jornada 690 Handheld PC heeft Microsoft Windows CE Handheld PC Professional Edition software als besturingssysteem. Het scherm heeft een doorsnede van 16,7 cm en toont maximaal 65.536 levensechte kleuren. Het geïntegreerde, gebruikers-vriendelijk toetsenbord komt overeen met 76 procent van de grootte van een normaal toetsenbord. Daarnaast biedt de nieuwe HP Jornada 690 een stabiele docking-oplossing.

Met slechts 510 gram en 18,9 x 9,5 x 3,4 cm past de HP Jornada 690 Handheld PC eenvoudig in elke jaszak of handtas. De snelle processor (133 MHz) en een accu die acht uur meegaat zonder opladen, zorgen ervoor dat de HP Jornada 690 Handheld PC een hele werkdag ononderbroken is te gebruiken. De exclusieve HP 'quick pad' biedt gebruikers grotere flexibiliteit voor het vastleggen, opslaan en bekijken van informatie. De HP-viewer zorgt voor een 'all-in-one' overzicht waarop een agenda, informatie over contacten en taken direct toegankelijk is.

Een ingebouwd 56 Kbps v.90 modem zorgt voor eenvoudige toegang tot e-mail en Internet, zodat - waar ook - contacten kunnen worden onderhouden. Daarnaast maakt de gebruikersvriendelijke dial-up software van HP de set-up en het totstandbrengen van modemverbindingen voor toegang tot e-mail en Internet eenvoudiger.

De HP Jornada 690 Handheld PC wordt geleverd met een compleet assortiment nuttige applicaties voor het bekijken van bestanden of e-mailattachments in 35 bestandsformaten, het beheren van een GSM-telefoongids, verzenden en ontvangen van faxen, uitvoeren van rekenkundige conversies, weergeven van digitale afbeeldingen en het afdrukken van deze afbeeldingen naar printers die de standaard Printer Control Language (PCL) ondersteunen.

De HP Jornada 690 Handheld PC zal bij introductie alleen beschikbaar zijn voor grotere projecten.

Meer informatie over de HP Jornada 690 Handheld PC en de Jornada-serie is te vinden op www.hp.com/jornada.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Informatie over Hewlett-Packard en het Y2K-programma is te vinden op: www.hp.nl.

Hewlett-Packard is een toonaangevende leverancier van oplossingen en services voor computing en imaging voor zakelijke en thuisgebruikers. De activiteiten van HP zijn gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van Internet voor zijn gebruikers en de verspreiding van elektronische diensten. De computer-gerelateerde omzet over het jaar 1998 bedroeg wereldwijd 39,5 miljard dollar. HP is bezig met de oprichting van een aparte organisatie voor de productie van test-en-meetapparatuur, halfgeleiders, medische systemen en apparatuur voor chemische analyses. Deze activiteiten genereerden in 1998 een omzet van 7,6 miljard dollar.

Met 123.000 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar in 1998 is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie