Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Programmagebieden in India getroffen door cycloon

Datum nieuwsfeit: 01-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland


Programmagebieden in India getroffen door cycloon

Op vrijdag 29 oktober jl. werd de Indiase deelstaat Orissa voor de tweede keer in een week getroffen door een zware cycloon. Ook de programmagebieden van Foster Parents Plan/PLAN International in India in Bhubaneswar en Koraput zijn getroffen. In beide gebieden staan respectievelijk 1621 en 1592 Foster Parent-kinderen ingeschreven met Nederlandse Foster Parents.

Koraput werd begin vorige week ook al getroffen door een cycloon, waarbij 100 mensen om het leven kwamen. Deze was echter klein vergeleken met de cycloon van het afgelopen weekend, die snelheden bereikte tot 250 km/uur.

PLAN-India heeft nog geen overzicht van de schade in de programmagebieden. Op dit moment is er nauwelijks communicatie mogelijk met de twee programmagebieden. De enige manier om met de deelstaat Orissa te communiceren is via twee telefoonlijnen van de overheid. De elektriciteit is afgesloten en de wegen zijn onbegaanbaar omdat ze zich, door de metershoge vloedgolven, onder water bevinden.

Vanwege de storm was het tot gisteren niet mogelijk om met vliegtuigen of helikopters boven het getroffen gebied te vliegen. Inmiddels zijn militaire helikopters op beperkte schaal begonnen met noodhulptransporten. Ook de Indiase regering heeft nog geen officiële berichten uitgegeven over het aantal slachtoffers, maar gevreesd wordt dat duizenden mensen de cycloon niet hebben overleefd en dat anderhalf miljoen mensen dakloos zijn geworden. De cycloon wordt beschouwd als een nationale ramp

India werd eerder getroffen door zware cyclonen in 1977, 1989 en 1990. In 1977 zorgde een cycloon voor naar schatting 10.000 dodelijke slachtoffers in de zuidoostelijke staat Andhra Pradesh. Naar verwachting zal in de loop van deze week meer nieuws bekend zijn over de situatie in Bhubaneswar en Koraput.


* Kaart van India (Orissa)

* De programmagebieden van Foster Parents Plan in India

last updated: 01/11/99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie