Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feestelijke start bouw 'Water & Land' in Houten

Datum nieuwsfeit: 01-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollandsche Beton Groep


--

Persbericht
1 november 1999

Feestelijke start bouw 'Water & Land' in Houten

Houten - De heer R.H. Lubberdink, wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Houten, zal op vrijdag 5 november de eerste steen leggen van het woningbouwproject Water & Land in Houten-Zuid.

'Water & Land' is ontwikkeld door HBG Vastgoed bv in samenwerking met de gemeente Houten. Dit project vormt het sluitstuk van de wijk Overdam en wordt begrensd door een toekomstige recreatieplas. 'Water & Land' bestaat uit 16 appartementen en 167 eengezinswoningen verdeeld over vier typen. Zo komen er 28 twee-onder-een-kap woningen met garage en 64 eengezinswoningen met twee volledige woonlagen met kap. Verder komen er 49 'weidekantwoningen' met een afwijkende kapvorm en 26 'waterrandwoningen' met zowel op de begane grond als op de eerste verdieping een terras.

HBG Vastgoed heeft bij de ontwikkeling van 'Water & Land' energie- en waterbesparende maatregelen toegepast. Alle woningen worden voorzien van zonnecollectoren en photo voltaïsche panelen voor het opwekken van zonne-energie. Ook krijgen de woningen een tweede watercircuit. Dit betekent dat bewoners regenwater kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld het wassen van auto's, besproeien van tuinen en het doorspoelen van het toilet. De woningen zijn ontworpen door Kloet & van de Merwe Architecten te Delft. De uitvoering van het project is in handen van HBG Woningbouw bv te Utrecht. HBG Vastgoed bv en HBG Woningbouw bv maken deel uit van HBG Bouw en Vastgoed bv een groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv te Rijswijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie