Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commandant NAVO-actie Kosovo bezoekt Nederland

Datum nieuwsfeit: 02-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE DEF

www.mindef.nl

MINDEF:Commandant NAVO-actie Kosovo bezoekt Nederland

DV/P120/99 Den Haag, 1 november 1999

De commandant van het NAVO-luchtmachtcommando voor Zuid-Europa, de Amerikaanse luitenant-generaal Michael C. Short, brengt dinsdag (2 november) een bezoek aan de vliegbasis Leeuwarden. Generaal Short, die leiding gaf aan de NAVO-acties tegen Joegoslavië (operatie 'Allied Force'), opent een tweedaags intern symposium voor luchtmachtvliegers over de Nederlandse bijdrage aan de luchtcampagne. Tijdens het symposium zal hij onder meer de vliegers ontmoeten die met hun F-16's vanaf de Italiaanse luchtmachtbasis Amendola aan de NAVO-operatie deelnamen.

Het symposium in Leeuwarden maakt deel uit van een door de luchtmachtleiding geïnitieerde evaluatie van de F-16 inzet rond Kosovo. Vrijwel alle Nederlandse F-16 vliegers zullen de bijeenkomst bijwonen. Gedurende het symposium zullen zij ervaringen en kennis uitwisselen. Naar schatting heeft ongeveer de helft van hen aan de operaties rond Kosovo deelgenomen. Generaal Short zal tijdens het symposium een uitgebreide lezing verzorgen over zijn ervaringen als commandant van de NAVO-luchtcampagne.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie