Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chatten met Carry Slee, schrijfster van de maand november

Datum nieuwsfeit: 02-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Uithoorn, 1november 1999

Ontmoet Carry Slee op het internet www.goudenmuis.nl

Chatten met Carry Slee, schrijfster van de maand november

Kinderen met vragen aan Carry Slee opgelet! De hele maand november beantwoordt >s lands populairste kinderboekenschrijfster vragen op www.goudenmuis.nl. Bovendien kunnen kinderen op 11 november en op 18 november van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 op deze site ook chatten met Carry Slee.

Het begon met kleine verhaaltjes over Keetje Karnemelk die Carry Slee schreef voor haar twee kinderen.

Op hun aanraden stuurde zij de verhaaltjes naar een kindertijdschrift die de verhaaltjes plaatste. Pas toen ontstond het idee bij Carry Slee om kinderboekenschrijfster te worden. In het begin schreef ze verhaaltjes voor kleuters, later voor kinderen van zes jaar en ouder. En toen haar eigen kinderen ouder werden besloot ze ook boeken te schrijven voor kinderen van tien jaar en ouder. Carry Slee heeft voor haar boeken diverse onderscheidingen van onder andere de Nederlandse Kinderjury gekregen. Dit jaar stond Carry Slee tijdens de Kinderboekenweek centraal en schreef het boekje Bikkels als Kinderboekenweekgeschenk.

Op de internetsite www.goudenmuis.nl staat maandelijks een kinderboekenschrijver centraal. Naast de mogelijkheid om hun favoriete schrijver via het internet te ontmoeten, biedt de site ook biografische gegevens, interviews, foto=s en een overzicht van de boeken die de schrijver heeft geschreven. Deze informatie kan worden gebruikt in scripties en werkstukken. Doordat iedere maand een nieuwe populaire kinderboekenschrijver tot de site toetreedt, wordt deze steeds uitgebreider. Aan het eind van de maand worden de gegevens van de schrijver van de maand, waaronder de resultaten van de chatsessies, verplaatst naar het Gouden Muis archief. Op dit moment bevat het archief de gegevens van Ted van Lieshout, Jacques Vriens, Paul van Loon en Rita Törnqvist-Verschuur.

Na Carry Slee staan de volgende schrijvers centraal op de Gouden Muis site.

December 1999 Rindert Kromhout

Januari 1999 Mieke van Hooft

Februari 1999 Sjoerd Kuyper

Maart 1999 Lydia Rood

April 1999 Lieneke Dijkzeul

De site is ontwikkeld op initiatief van IT-bedrijf VX8000 en Stichting Lezen, omdat blijkt dat jonge lezers graag met schrijvers en met elkaar praten over boeken, wat een stimulerend effect heeft op hun leesgedrag. De Gouden Muis is een bijzonder project omdat het bedrijfsleven zelf het initiatief genomen heeft tot de ontwikkeling van een leesbevorderingsproject. VX8000 gaat hiermee een belangrijke stap verder dan alleen sponsoring.

VX8000 is een IT-dienstverlener die zich in de markt onderscheidt door haar technologische specialisatie en bijzondere organisatievorm waarin de medewerkers centraal staan en het organogram >op z=n kop=. Stichting Lezen is het landelijk platform voor leesbevordering dat zich ten doel stelt leesplezier in Nederland te bevorderen.

Noot voor de pers

Voor meer informatie en voor een digitale versie van het Gouden Muis - logo kunt u contact opnemen met Mayke van Keep of Diane van Hesteren van Van Keep & Partners,

telefoon 0297 - 56 47 49

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie