Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kinderprentenboek Bezoek aan de Moeder van de Zee

Datum nieuwsfeit: 02-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuw uitgekomen is het kinderprentenboek Bezoek aan de Moeder van de Zee. Dit is uitgeverij Mirran eindelijk gelukt in samenwerking met de Groenlandse uitgever Atuakkiorfik. Het is een traditioneel verhaal uit Zuid-Groenland, naverteld door Maliaraq Verbæk vol met illustraties van Aka Høegh.

Er zijn geen dieren meer waarop gejaagd kan worden en de mensen lijden honger. Twee oude mensen die in hun jonge jaren sjamaan waren, wordt gevraagd naar de Moeder van de Zee te gaan om haar te vragen waarom de dieren verdwenen zijn. Na een heleboel ontberingen weet de oude vrouw haar te bereiken. Pas nadat ze het haar van de Moeder van de Zee schoongemaakt heeft, laat deze de vangstdieren weer vrij. De Moeder van de Zee eist van de mensen dat zij de zee niet langer vervuilen.

ISBN 90 75837 12 7; Het boek kan besteld worden door overmaking van f 33,90 inclusief porto op giro 40092 t.n.v. Arctic Peoples Alert o.v.v. 'Moeder van de Zee'. (verzending na 10 dagen). U kunt het boek ook online bestellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie