Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symposium 'Zorgmanagement, logistiek, toekomst ouderenzorg'

Datum nieuwsfeit: 02-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
VU ziekenhuis

26 oktober 1999

Symposium over vergroten doelmatigheid zorg binnen de gestelde kaders

De Vrije Universiteit organiseert op 2 november 1999 het symposium "Zorgmanagement en logistiek, de toekomst van de ouderenzorg". Bij dit symposium is de wereldtop op de gebieden van managed care, zorgmanagement, kwaliteitsborging, ketenzorg, ziektemanagement en patiënt/cliënt beoordelingssystemen aanwezig.
32 inleiders en commentatoren uit binnen- en buitenland, allen autoriteit op hun gebied, bieden tijdens dit symposium hun ideeën en modellen van aanpak aan. Nooit eerder werden deelnemers aan een symposium zo compact en volledig geïnformeerd over bovengenoemde onderwerpen.

Vragen die hier uitgebreid aan de orde komen zijn:
* hoe organiseer ik de zorg binnen en buiten de muren van mijn instelling?

* hoe meet ik de effectiviteit en de kwaliteit van de door mij aan elke individuele patiënt gegeven zorg?

* hoe stel ik het best mijn zorgpakket samen?

Bekende (inter)nationale deskundigen op het gebied van zorgmanagement, assessment en gerontologie zijn aanwezig om met de aanwezigen tot een juiste strategie voor individuele problemen te komen. Dit symposium is van groot belang voor iedereen die zich bezighoudt met het opzetten en/of uitvoeren van regiovisies, transmurale zorg, kwaliteit van zorg, meten van zorguitkomsten, benchmarken van zorginstellingen en zorgsettings. Deze bijeenkomst is een unieke confrontatie met wat er elders op de wereld op deze terreinen gebeurt.

Informatie
Dit symposium vindt plaats op 2 november 1999 in het Auditorium, Hoofdgebouw Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105 te Amsterdam. Voor inlichtingen en opgave kunt u terecht bij VU-Gerion, tel. 020-444 8237.
De deelnemers ontvangen een begeleidend symposiumdocument (in het Nederlands) van ca. 60 bladzijden met informatie over de inleiders en een samenvatting van de gepresenteerde bijdragen.

Voor vragen over dit persbericht kunt u terecht bij de dienst public relations en voorlichting van het VU ziekenhuis/Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit, Jan Spee, tel. 020-444 3444.

© Academisch Ziekenhuis Vrije Universiteit 29/10/99
dienst public relations & voorlichting (prv@azvu.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie