Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VSB Fonds stelt wederom VSB beurzen beschikbaar

Datum nieuwsfeit: 02-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nuffic

Persberichten

Den Haag, 2 november 1999

VSB Fonds stelt wederom VSB beurzen beschikbaar

Stichting VSB Fonds verstrekt sinds 1992 VSB Beurzen. Daarmee komt het Fonds tegemoet aan de stijgende vraag naar financiële mogelijkheden voor buitenlandse vervolgstudies. Een VSB Beurs bedraagt maximaal fl. 15.000,= en is een volledige schenking.

Alle 13 universiteiten en circa 40 hogescholen in Nederland nemen deel aan het VSB Beurzenprogramma. Iedere onderwijsinstelling selecteert de eigen kandidaten voor een beurs en heeft daartoe een selectiecommissie geformeerd. Het aantal te selecteren kandidaten hangt samen met het aantal voltijds studenten van de betreffende onderwijsinstelling. Bij de selectie gaat het -naast bevredigende studieresultaten- vooral om motivatie, de geformuleerde studieplannen (de vervolgstudie moet een verdieping van de initiële opleiding zijn) en de communicatieve vaardigheden van de kandidaat.

Kandidaten die in aanmerking willen komen voor een VSB Beurs dienen vóór 1 maart 2000 een volledig ingevuld Aanvraagformulier VSB Beurs 2000
(www.vsbfonds.nl/beurzen) in te leveren bij de eigen onderwijsinstelling. De VSB Beurzen worden ieder voorjaar op bijzondere wijze uitgereikt tijdens de VSB Beurzendag, waaraan de studenten een actieve bijdrage leveren.

Sinds 1998 heeft het VSB Fonds de procedure rond de toekenning van de VSB Beurzen uitbesteed aan de Nuffic te Den Haag. Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs.

Stichting VSB Fonds
Teruggrijpend op de sociaal-maatschappelijke traditie van de spaarbanken in Nederland, verleent het VSB Fonds sinds 1990 steun aan initiatieven die een leefbare samenleving bevorderen. Een samenleving waaraan velen actief kunnen deelnemen en met voorzieningen die voor brede groepen bereikbaar zijn. Het VSB Fonds verleent daartoe financiële steun aan projecten van algemeen maatschappelijk belang, waarbij het accent ligt op de sectoren zorg en welzijn. Maar ook (cultuur-)educatie, natuurbehoud, sport en recreatie zijn belangrijke aandachtsgebieden.
In 1998 kon het Fonds ruim 1.500 aanvragen honoreren, voor een totaalbedrag van fl. 42 miljoen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie