Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Volksbuurtmuseum Den Haag krijgt Bezoekerscentrum

Datum nieuwsfeit: 02-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2 november 1999

Parkeergarage Volksbuurtmuseum verandert in Bezoekerscentrum

De verbouwing van een deel van de parkeergarage onder het Volksbuurtmuseum (VBM) tot Bezoekerscentrum en expositieruimte maakt uitbreiding van de activiteiten van het museum mogelijk. De gemeente draagt met URBAN-gelden bij aan de verbouwing en de inrichting van het Bezoekerscentrum in het VBM. De eerste twee jaar wordt ook een bijdrage verstrekt voor de startkosten van het centrum en de expositie-ruimte.

Tot de staalkaart van plannen en ideeen van het Volksbuurtmuseum voor de komende tien jaar behoren de uitbreiding van de culturele activiteiten en de start van cultuur- toeristische activiteiten. Het Volksbuurtmuseum wil groeien naar een professioneel productiehuis, workshops houden, spontane ontmoeting organiseren en rondwandelingen en tentoonstellingen organiseren in het kader van toerisme in multi-culturele wijken. Om deze plannen te realiseren heeft het museum extra ruimte nodig. Ruimte voor studio's en een Bezoekerscentrum met o.a. semi-permanente exposities over de wijk. Een Bezoekerscentrum als uitvalsbasis voor de rondleidingen in de wijk en voor de ontvangst van diverse groepen. De parkeergarage onder het museum beschikt wel over ruimte en de verhuurder is in principe bereid deze voor het museum te reserveren. Het college van b&w stelt voor de parkeergarage voor het VBM vrij te maken en financieel bij te dragen in de verbouwing.

Voor de verbouwing van de parkeergarage is een bijdrage van f 1,5 miljoen uit het URBAN-programma Schilderswijk beschikbaar. Daarnaast is gedurende twee jaar f 0,5 miljoen gereserveerd voor de startkosten van het centrum en exposities. De uitbreiding van het museum zal gefaseerd verlopen. De verbouwing van de helft van de parkeergarage voor het Bezoekerscentrum en de expositie-ruimte start in het voorjaar van het jaar 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie