Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Publicatie over wachtlijstprobleem Kinder-, Jeugdpsychiatrie

Datum nieuwsfeit: 02-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NZi

wachtlijsten!

2 november 1999

Wachtlijstprobleem Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Ondanks toename productie nog steeds aanzienlijk

Wat is de werkelijke omvang van de wachtlijsten in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP)? Hoe verloopt de ontwikkeling in de productiecapaciteit in de KJP? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord in het onlangs verschenen rapport `Wachtlijsten voor intake en behandeling in Kinder- en Jeugdpsychiatrie'. Beschreven worden gegevens over de jaren 1996, 1997, 1998 en 1999.

In de afgelopen vier jaar zijn zowel de capaciteit als de productie toegenomen, maar de wachtlijsten zijn nog steeds aanzienlijk. De toename van de productiecapaciteit heeft vooral haar invloed gehad op het aantal wachtenden voor de deeltijdbehandeling. Deze is zowel voor de intakefase als de behandelfase gedaald. De gemiddelde wachttijd is echter gelijk gebleven. De toename in het aantal bedden en klinische verpleegdagen, heeft nauwelijks invloed gehad op het aantal wachtenden. Wel is de gemiddelde wachttijd voor de kliniek gedaald. De gemiddelde wachttijd voor de polikliniek (intakefase) en het aantal wachtenden (intake- en behandelfase) is sterk toegenomen.

De publicatie `Wachtlijsten voor intake en behandeling in Kinder- en Jeugdpsychiatrie' kunt u schriftelijk, per fax of e-mail((verkoop.publicaties@NZi.nl) ), bestellen bij de afdeling Verkoop Publicaties NZi, postbus 9697, 3506 GR Utrecht, fax (030) 273 95 60 o.v.v. publicatienummer 199.1269. De publicatie kost f 10,= (exclusief porto- en administratiekosten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie