Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieu-educatie in Limburgse campings en bungalowparken

Datum nieuwsfeit: 02-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Natuur- en milieu-educatie bij campings en bungalowparken Toeristen in Limburg laten genieten van 'pleziernatuur'


178/99

Maastricht, 02 november 1999

Natuur- en milieu-educatie bij campings en bungalowparken TOERISTEN IN LIMBURG LATEN GENIETEN VAN 'PLEZIERNATUUR'

Met een provinciale subsidie van f 50.000,- krijgt het Consulentschap voor Natuur- en Milieu-educatie in Roermond groen licht voor haar project 'Pleziernatuur': het ontwikkelen en opzetten van natuur- en milieu-educatie-programma's samen met verblijfsrecreatiebedrijven in Limburg. Met dit geld gaat het consulentschap voor een jaar aan de slag om bij een aantal bungalowparken en campings in Limburg activiteiten op het gebied van natuur- en milieu-educatie (NME) mee te helpen opzetten. Van de recreatiebedrijven wordt verwacht dat ze er zelf ook geld insteken en de activiteiten gaan opnemen in hun animatie-aanbod voor de gasten.

Met het project Pleziernatuur groeit een nieuwe loot uit aan de boom van NME-activiteiten in Limburg. Tot nu toe waren de activiteiten vooral gericht op natuur- en milieu-organisaties en het onderwijs. Het project Pleziernatuur spreekt een nieuwe doelgroep aan, wat moet bijdragen aan een groter draagvlak voor natuur en landschap en aan de professionalisering van de Limburgse verblijfsrecreatiebedrijven. De provincie is bereid om tot en met 2001 per jaar f 50.000,- voor het project uit te trekken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie