Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rondom Tien Internet-symposium 'DE TIENDAAGSE'

Datum nieuwsfeit: 03-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rondom Tien internet-symposium 'DE TIENDAAGSE'

'50 JAAR TELEVISIE: HET EINDE IN ZICHT?' Dat is het thema van het tiendaagse internet-symposium van Rondom Tien, dat van 3 tot en met 13 november 1999 wordt gehouden. Het is het eerste volledig op internet gehouden symposium in Nederland!

Directe aanleiding voor het symposium is de viering half november van het 75-jarig bestaan van de NCRV. In dat jubileum ligt ook de keuze voor het thema: 50 jaar televisie: wat heeft het ons eigenlijk gebracht, wat is het effect geweest in onze levens en …hoe ziet de toekomst eruit? Wordt het vertrouwde tv-scherm binnen afzienbare tijd verdrongen door een computerscherm en kunnen we de loop van tv-programma's zelf gaan bepalen?

De jubilerende omroep kiest voor een internet-happening omdat burgers veel meer dan met de traditionele media met dit medium kunnen meepraten, reageren en hun mening kunnen geven. Tien dagen lang, 24 uur per dag, biedt De Tiendaagse van Rondom Tien de gelegenheid om te chatten, te stemmen, informatie op te vragen en mee te discussiëren.

Het symposium bestaat uit tien onderdelen waarvan de meesten elke dag zijn op te vragen. Woensdagavond 3 november om 20.00 uur is de site actief via www.ncrv.nl Tijdens de opname voor de laatste aflevering van het tv-programma Rondom Tien op woensdagavond 3 november wordt het startschot gegeven met een interactieve versie van het discussieprogramma.


1. Rondom Tien Interactief
Het onderwerp van de laatste uitzending van Rondom Tien is: "50 jaar televisie". Programmamakers en kijkers discussiëren onder leiding van Cees Grimbergen. De opname voor de laatste uitzending is op woensdagavond 3 november en is vanaf 20.00 uur live op internet te volgen. Op verschillende momenten worden reacties van 'internetters' meegenomen in de opname. Tijdens de uitzending van het programma op televisie zal regelmatig te zien zijn wat er op dat moment op internet gebeurt. Na afloop van de uitzending kunnen kijkers/internetters reageren op deze nieuwe vorm van televisie via internet en telefoon. De uitzending is op donderdag 4 november om 22.09 uur.


2. Het slechtste programma ooit.
Een gezelschap van tv-recensenten maakt een serie nominaties in vijf categorieën: Talkshow, Amusement, Drama, Jeugd en Informatief. Mensen kunnen via internet op deze nominaties hun stem uitbrengen. Via het opvragen van een 'stemadvies' kunnen zij de recensies lezen die aan de selectie ten grondslag liggen. Tevens is het mogelijk voor de bezoekers om via een forum over de voorselectie te discussiëren. Op de laatste dag van het symposium worden de prijswinnaars bekend gemaakt en volgt een discussie met de programmamakers van toen. De volgende recensenten maken deel uit van het gezelschap: Jan Rensen (Gooi en Eemlander, Utrechts Nieuwsblad, Amersfoortse Courant) Ruud Verdonck (Trouw)
Sietse van der Hoek (Volkskrant)
Programmaredactie van "Wie denken ze wel dat ze zijn"


3. De Oude Doos
Bekende Nederlanders vertellen in een videofragment op internet welk programma hen het meeste heeft gevormd. Wie waren hun rolmodellen en waarom ? Elke dag wordt een bekende Nederlander aan de lijst toegevoegd. Bezoekers kunnen in een forum hun eigen rolmodel toevoegen en met elkaar discussiëren.

De volgende bekende Nederlanders vertellen over hun programma uit de Oude Doos: Henk Westbroek over Koot en Bie
Jan Fillekers over Wim Kan
Henk van de Horst over Zo is het toevallig ook nog'ns een keer Appie Baantjer over Toon Hermans
Tooske -TMF
Herman Brood
Bart Peeters


4. Live chatten met programmadirecteur RTL4 , Bert van der Veer Op donderdag 4 november vanaf 15.30 uur kunnen bezoekers een uur lang vragen stellen aan Bert van der Veer, programmadirecteur van RTL 4 over bijvoorbeeld zijn manier van programmamaken of zijn ideale tv-programma . Via de webcam is Van der Veer op internet te zien als hij de vragen beantwoordt. Bij aanvang van het gesprek wordt een telefoonnummer bekend gemaakt waarop hij gebeld kan worden.


5. Het Centrale Forum
Elke dag van het symposium krijgen bezoekers een nieuwe stelling voorgelegd waarbij de televisie centraal staat. Heeft de komst van televisie ons leven verrijkt? Is interactieve televisie de toekomst of Hoe stelt u zich de televisie voor in het jaar 2030? Dit zijn enkele van de stellingen waarop bezoekers kunnen reageren. Oude stellingen blijven interactief. Zowel bezoekers als deskundigen zullen gevraagd worden hierop een bijdrage achter te laten.


6. De invloed van televisie
In dit onderdeel wordt een serie voorspellingen naast elkaar gelegd die in het verleden werden gedaan over de invloed van televisie op het dagelijks leven. De tijd dat televisie als nieuw medium gold. Vervolgens kan de bezoeker via de webcam een college volgen waarin Prof. William Uricchio (Universiteit Utrecht, Film- en Televisiewetenschap) dit fenomeen zowel historisch als toekomstgericht toelicht. Aansluitend is er een mogelijkheid om vragen te stellen aan de professor. Hij zal gedurende de week hierop antwoorden. Zowel de vragen als de antwoorden zullen voor iedereen zichtbaar zijn. Datum van het vragenuur met prof. Uricchio wordt later bekend gemaakt.


7. Rondom Tien in 2030
Vier studenten van de Hogeschool voor de Kunsten is gevraagd een toekomstvisie te geven op het programma Rondom Tien. De studenten presenteren hun visie in de vorm van een aantal fragmenten van een Rondom Tien uitzending anno 2030. De maatschappij en het medium televisie zijn sterk veranderd ten opzichte van 1999. De studenten hebben hierbij twee randvoorwaarden gekregen. Rondom Tien is in 2030 nog steeds een journalistiek discussieprogramma en er zal nog steeds sprake zijn van een presentator-achtige figuur.


8. Leven met Internet
Gedurende één hele dag krijgen vier bekende Nederlandse schrijvers de opdracht om het medium te verkennen. Zij mogen die dag uitsluitend communiceren via internet. Zij doen dit vanuit hun eigen woonkamer in de aanwezigheid van een webcam. Aan het eind van de dag schrijven ze een kort verhaal over een leven met internet. Om grote verveling tegen te gaan, krijgen de schrijvers de mogelijkheid met elkaar contact te zoeken in een chatkamer die speciaal voor hen ontworpen is. Alleen de schrijvers kunnen hierin boodschappen plaatsen en het publiek kan meekijken.


9. Chatten met de politiek
Op woensdag 10 november vanaf 10.00 uur kunnen zowel kijkers als programmamakers een uur vragen stellen aan een aantal politici. Tweede Kamerleden Joop Atsma van het CDA en Atzo Nicolaï van de VVD hebben hun medewerking al toegezegd. Hoe ziet de politiek de toekomst van de televisie ? Wordt het medium ingehaald door internet of zal tv altijd blijven bestaan ? Welke gevolgen heeft dat voor de gemiddelde kijker/burger. Wat zijn de overheidsplannen op dit terrein ? Dat zijn enkele gespreksonderwerpen van de chatsessie. De politici zijn via de webcam op het scherm te zien. Bij aanvang wordt een telefoonnummer bekend gemaakt waarop zij telefonisch bereikbaar zijn.

10. Afsluiting
De winnaars van de verkiezing, de resultaten van het Centrale Forum en de reacties op de interactieve uitzending van Rondom Tien op 3 november worden na afloop van de Tiendaagse bekend gemaakt. Ook wordt dan verslag gedaan van wat de Tiendaagse heeft opgeleverd aan reacties, uitspraken en commentaar. Over de vorm waarin dit gepresenteerd gaat worden is de redactie nog in overleg.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...