Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Noord-Holland: maximaal 50 miljoen beschikbaar voor N9

Datum nieuwsfeit: 03-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Week 44


3 november 1999
GS stellen maximaal 50 miljoen beschikbaar voor N9

Het college van GS is akkoord gegaan met een financiële bijdrage van maximaal 50 miljoen voor de verbetering van de N9 voor het gedeelte Koedijk-de Stolpen.
De totale kosten van de reconstructie van de N9 zijn 120 miljoen waar de provincie alleen 50 miljoen aan bijdraagt onder de voorwaarde dat het Rijk de resterende 70 miljoen opbrengt. Verder zal GS met de gemeenten en andere partners overleggen over de vraag op welke wijze de bijdrage van 50 miljoen zal worden verdeeld over de provincie en partners.
Alvorens er definitieve afspraken met het Rijk gemaakt worden, zal dit voorstel aan PS worden voorgelegd.

Het college van GS beschouwt de provinciale bijdrage als investering en zal met het Rijk overleggen over mogelijkheden voor compensatie. Er wordt onder meer gedacht aan toezeggingen van het Rijk over haar bijdrage aan het Masterplan Oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder maar ook aan een bijdrage van het Rijk in achterstallig onderhoud van het Noordhollands Kanaal. De N9 is al jaren een bron van zorg als het gaat om veiligheid en kwaliteit. Al twee keer eerder is er door de provincie een financiële bijdrage geleverd voor noodzakelijke verbeteringen. Het ging hier om de aanleg van parallelwegen en de bouw van de Koegrastunnel. De provincie gaat er overigens van uit dat met deze reconstructie het dossier N9 tot 2010 is gesloten maar dat voor de periode na 2010 over een verdere opwaardering van deze weg met het Rijk afspraken moeten kunnen worden gemaakt.
In eerste instantie had het Rijk een bedrag van 'slechts' 54 miljoen gereserveerd. Het is de provincie gelukt om met het ministerie van Verkeer en Waterstaat afspraken te maken dat met deze bijdrage niet kon worden volstaan.
___________________________________

Inlichtingen: dhr. Leon Floor,tel. (023) 514 52 34

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie