Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

2,5 miljoen voor duurzaam bedrijventerrein in Heemskerk

Datum nieuwsfeit: 03-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Week 44


3 november 1999

2,5 miljoen voor duurzaam bedrijventerrein De Trompet

Gedeputeerde Staten willen vanuit het FINH maximaal 2,5 miljoen gulden bijdragen aan de realisatie van het duurzaam bedrijventerrein De Trompet te Heemskerk. Reeds eerder heeft de provincie 350.000 gulden betaald voor de opzet van zo'n bedrijventerrein en de uitvoering van milieuscans bij kandidaat-bedrijven.

De Trompet is het eerste pilotproject in het provinciale programma 'duurzame inrichting bedrijventerreinen' dat tot uitvoering komt. Dit programma is een speerpunt in het GS-collegeprogramma 'Op de burger betrokken'. De pilotprojecten zijn nadrukkelijk bedoeld om kennis op te doen teneinde de komende jaren in heel Noord-Holland bedrijventerreinen milieu- en energiezuinig te (her)ontwikkelen.

De gemeente Heemskerk heeft het initiatief voor het duurzaam bedrijventerrein De Trompet genomen en reeds 80% van de gronden in bezit. De Trompet wordt gevestigd bij de afslag van de A9 naar Heemskerk. Het gebied van 22,8 ha bruto zal volledig worden ingericht en beheerd volgens de principes van duurzaamheid. Er is plaats voor circa 80 ondernemingen, met name midden- en kleinbedrijf (ambachten, reparatie, onderzoek en ontwikkeling en servicebedrijven in handel en dienstverlening). In totaal ontstaan naar verwachting zo'n 700 nieuwe banen.

Verdere procedure
Onderzocht wordt het GS-plan 17 of 25 november te bespreken in een gezamenlijke vergadering van de statencommissies Milieu, Water en Groen en Financiën, Strategie en Bedrijven. Op 13 december vindt stemming plaats in Provinciale Staten.
___________________________________

Inlichtingen: Maarten Nip, tel. (023) 514 39 90

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie