Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Zuid-Holland besluit leningenlijst openbaar te maken

Datum nieuwsfeit: 03-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
url: www.pzh.nl/actueel/persb/99/99305.htm nbcode: nb11 Provincie Zuid-Holland

03-11-1999

GS Zuid-Holland: leningenlijst 19 november openbaar


Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland zijn voornemens de lijst met de namen van bedrijven en instellingen waaraan en waarvan de provincie de afgelopen jaren geld heeft geleend alsmede de namen van de betrokken brokers op 19 november a.s. openbaar te maken. Zij hebben daartoe vandaag besloten naar aanleiding van de uitspraak van de president van de rechtbank in Den Haag. Deze bepaalde op 26 oktober dat GS de lijst binnen vier weken openbaar moeten maken. Radio West en de Haagsche Courant hadden op grond van de Wet Openbaarheid van bestuur de lijst bij GS opgevraagd. GS hadden het verzoek afgewezen waarna de eisers bij de rechtbankpresident om een voorlopige voorziening hadden gevraagd.

Gedeputeerde Staten zullen eerst de betrokken bedrijven en instellingen als belanghebbenden informeren over de uitspraak van de rechtbankpresident en over hun voornemen om de lijst openbaar te maken.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie