Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijnranken in brons gegoten

Datum nieuwsfeit: 03-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Wijnranken in brons iets voor u?

Beeldend kunstenaar Ap Verheggen uit Den Haag giet prachtige oeroude wijnranken in brons. In het verleden heeft deze kunstenaar zich al laten inspireren door organisch materiaal. Tijdens het werken met voedsel in brons te gieten is hij op het idee gekomen om de organische vormen op een groter formaat toe te passen en is hij naar de Champagne streek gereden om oude wijnranken te verzamelen die hij in brons heeft gegoten.

Aangezien het steeds moeilijker wordt om aan oud materiaal te komen, heeft hij inmiddels contact gezocht met verschillende importeurs die hun medewerking en invloed verleenden om oude ranken te inventariseren. Hiervoor is hij onlangs naar Frankrijk gereisd en gaat binnenkort een nieuwe serie van 20 beelden gieten.

Doelstelling

Het uiteindelijke doel van de kunstenaar is om een overzicht te maken van de grootste diversiteit in organische vormen uit verschillende wijnstreken in Frankrijk. Volgens Ap is elke streek herkenbaar aan zijn eigen vormtaal. Dit gegeven gaat veranderen omdat volgens hem gestreefd wordt naar uiteraard productiviteit in de wijngaarden en op deze wijze heel veel oud materiaal verloren gaat. Een mooi voorbeeld van een wijngaard waar nog veel oude ranken te vinden zijn is de wijngaard van Louis Pasteur. Hier worden momenteel 5 ranken van gegoten en dit is tevens het begin van zijn beoogde project. Een stukje geschiedenis van de wijnwereld wordt zo door hem gevisualiseerd en voor de eeuwigheid behouden. Het project wordt geheel op foto vastgelegd en gedocumenteerd.

Het ligt in de bedoeling dat van elke streek een aantal ranken gegoten worden en 1 karateristiek exemplaar voor een totaal-collectie behouden blijft. Achteraf zijn de kosten voor de kunstenaar dermate hoog gebleken dat een sponsor noodzakelijk is.

Wie kan hem daarbij helpen?

Wilt u meer informatie en bent u geïnteresseerd om uw naam aan dit project te verbinden dan kunt u uiteraard contact opnemen met de kunstenaar :

Ap Verheggen, Van Loostraat 13, 2582 VZ Den Haag, tel. 070-3501715.

p.s. de kunstenaar heeft mooie foto's en documentatie ter beschikking van de inmiddels gegoten wijnranken. Helaas wat het technisch niet mogelijk deze via de mailservice aan u te laten zien.

EINDE BERICHT WIJNINFORMATIECENTRUM

back

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie