Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haalt het Rijksmuseum het jaar 3000?

Datum nieuwsfeit: 03-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


GALERIE LIEVE HEMEL

Haalt het Rijksmuseum het jaar 3000?

Als men af moet gaan op het laatste schilderij van Voorzaat dan is er weinig hoop, niet eens het jaar 2000. Heeft de opknapbeurt van het Rijksmuseum dan nog wel zin? Ja, zegt Voorzaat, natuurlijk, maar ooit liggen de zaken toch anders. Zelfs nu gaan er al stemmen op om het Rijksmuseum te verhuizen. Zou dan toch ooit het onvoorstelbare gebeuren en zelfs dit gebouw ooit in verval raken? Daar zit Voorzaat niet mee, hij houdt van ruïnes, restaureren beschouwt hij als een inbreuk op een natuurlijk proces. Dat is op zijn schilderijen goed te zien.
De tentoonstelling in Galerie Lieve Hemel in Amsterdam duurt de hele maand november. (wordt zondag door Simon Vinkenoog geopend).

Het klapstuk van de tentoonstelling van schilderijen van Theo Voorzaat in de Amsterdamse galerie Lieve Hemel is 'Ontroerend Goed'. Op dit schilderij staat het Rijksmuseum half ingestort afgebeeld. Op dit schilderij staat het Rijksmuseum half ingestort afgebeeld. Onwetend van de plannen van directeur Ronald de Leeuw- om het rijksmuseum volgend jaar een grote opknapbeurt te geven- zat hij maanden in zijn atelier in grote concentratie aan dit schilderij te werken.

Voorzaat laat in zijn schilderijen zien hoe de mensheid, immer druk doende met vooruitgang, over het hoofd ziet dat het verleden langzaam maar zeker voorgoed uit het zicht verdwijnt. Maar of Voorzaat goede maatjes met Monumentenzorg zou zijn, valt te bezien, want hoe de moraal in zijn schilderijen ook moge luiden, persoonlijk geeft hij de voorkeur aan ruïnes, die ongemoeid worden gelaten. Verval is voor Voorzaat een prachtig en natuurlijk proces, en ook dat is te zien in zijn schilderijen.

Voorzaat is in 1938 te Rotterdam geboren, leerde zich het schilderen zelf aan, en exposeert al meer dan 25 jaar in Galerie Lieve Hemel in Amsterdam. Tot en met 12 december zijn daar zijn nieuwste schilderijen te zien.

Een foto is beschikbaar op www.anp.nl/perssupport

Voor meer informatie:

Galerie Lieve Hemel
Koen Nieuwendijk
Nieuwe Spiegelstraat 3 A-B
1017 DB Amsterdam
Tel 020-623 00 60
Fax 020-627 26 63
Internet: www.lievehemel.nl
e-mail: (galerie@lievehemel.nl)

'''''''''''

03 nov 99 14:01

Download het RGB orgineel in zip formaat

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie