Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paspoort in Groningen tijdelijk elf gulden goedkoper

Datum nieuwsfeit: 03-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws Gemeente Groningen

Paspoort elf gulden goedkoper in november

3 november 1999

De bewoners van de Haddingedwarsstraat tot en met het Overwinningsplein betalen in de maand november elf gulden minder aan gemeentelijke leges voor de aanvraag van een paspoort. Bewoners van een straat waarvan de eerste letter van het laatste woord met H, I, J, K, L, M, N of O begint, kunnen hun aanvraag indienen in de maand november. Dit zijn niet alleen de bewoners van de Haddingedwarsstraat tot en met het Overwinningsplein, maar ook bijvoorbeeld de bewoners van de Cort van der Lindenlaan en de Piet Heinstraat. De bewoners van de andere straten kunnen hun paspoort in de maand januari (P tot en met Z) of oktober (A tot en met G) met korting aanvragen.
U kunt uw aanvraag indienen bij de afdeling Burgerzaken. Denkt u er om dat u twee recente pasfoto's van goede kwaliteit meeneemt (bij voorkeur van de vakfotograaf). U dient uw oude reisdocument bij de aanvraag in te leveren.
Als beide ouders de ouderlijke macht uitoefenen, kunnen kinderen in het Nederlandse paspoort van beide ouders worden bijgeschreven. Voor het bijschrijven van kinderen is schriftelijk toestemming van de andere ouder nodig en een legitimatiebewijs van de ouder die de toestemming verleent. Voorwaarde is dat de kinderen nog geen 16 jaar oud zijn en niet zelf een Nederlands paspoort hebben. Bijschrijving is ook mogelijk in het paspoort van de voogd.
Indien u geen paspoort nodig heeft, is het ook mogelijk om een Europese identiteitskaart aan te vragen. Hierop wordt geen korting verleend. De geldigheid van deze kaart is beperkt tot een gedeelte van Europa. Op deze kaart kunnen geen kinderen worden bijgeschreven. Sinds 1 april 1992 is het niet meer toegestaan met een verlopen reisdocument naar het buitenland te reizen.
U kunt op de aanmaak van uw nieuwe paspoort of Europese identiteitskaart wachten.
Voor nadere informatie kunt u bellen: (050) 367 72 72. Waar dient u uw aanvraag in?
Dienst Informatie en Administratie, Afdeling Burgerzaken: Prefectenhof, Kreupelstraat 1.
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 16.00 uur; donderdag (koopavond) ook van 18.00 tot 20.00 uur. Wijkservicecentrum Hoogkerk, Hoendiep 208.
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 8.00 tot 12.00 uur. Wijkservicecentrum Lewenborg, Kajuit 4.
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 8.30 tot 12.00 uur.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 3 november 1999.

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie