Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Universiteit Twente werft studenten in Friesland

Datum nieuwsfeit: 03-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Twente

99/96 3 november 1999

Universiteit Twente maakt Friesland nieuwsgierig

Wie in Leeuwarden woont moet de laatste dagen toch flink nieuwsgierig zijn geworden. Er staan borden langs de ringweg, waarop in het Fries wordt gezocht naar nieuwsgierige mensen. In de stad worden kaartjes uitgedeeld met daarop alleen een internetadres: www.nieuwsgierig.nl .

Donderdagochtend om 10.00 uur wordt op het gemeentehuis zelfs zo'n kaartje uitgedeeld aan de wethouder van Onderwijs van de gemeente Leeuwarden. Wie maakt Friesland toch zo nieuwsgierig?

De acties maken deel uit van de wervingscampagne van de Universiteit Twente.

Op 3 en 4 november worden provinciale voorlichtingsdagen gehouden op het Delta College te Leeuwarden. Hier worden enkele duizenden scholieren verwacht vanuit heel Friesland. De Universiteit Twente wil tijdens deze dagen de aandacht vestigen op de vestiging Friesland, haar dependance in Leeuwarden.

De Universiteit Twente is een universiteit voor nieuwsgierige studenten en wetenschappers, voor mensen met een onderzoekende geest die geen genoegen nemen met 'dat is nou eenmaal zo'. Een mentaliteit die bijvoorbeeld wordt geïllustreerd door de nieuwe Major-minor onderwijsformule en het succes van de diverse studentondernemingen. In september jongstleden is de Universiteit Twente gestart met de campagne 'Wij zoeken nieuwsgierige mensen'. Dit thema wordt divers en verrassend ingevuld. Op verschillende plekken en momenten worden mensen aangesproken op hun nieuwsgierigheid. Met een felblauwe afvalemmer bijvoorbeeld, waarin - als je het deksel oplicht - te lezen staat: 'Wij zoeken nieuwsgierige mensen'. Diezelfde slogan kom je tegen als je nieuwsgierig door het gat van een schutting kijkt of door een kijker gluurt die gericht staat op een raamposter. Ook de kaartjes die in Leeuwarden worden uitgedeeld tijdens de voorlichtingsdagen wekken de nieuwsgierigheid op.

De Universiteit Twente heeft sinds 1985 een eigen vestiging in Leeuwarden. Studenten kunnen hier het eerste jaar van hun universitaire opleiding volgen. Friese studenten kunnen rekenen op een intensieve studiebegeleiding in het eerste jaar. Studenten voltooien in Leeuwarden in relatief kleine studiegroepen de propedeuse, waarna ze doorstromen naar de hoofdvestiging in Enschede. Zij kunnen dus in het eerste jaar studeren vanuit de thuissituatie.


Noot voor de pers:


U bent van harte welkom bij de overhandiging van het kaartje aan de wethouder om 10.00 uur op het gemeentehuis van Leeuwarden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.nieuwsgierig.nl of contact opnemen met de contactpersoon Voorlichting & Externe Betrekkingen: Tonnie Buitink, tel. (053) 489 5719.

© Universiteit Twente 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie