Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam

Datum nieuwsfeit: 03-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

3 november 1999

Uitslaande brand in woning
SCHIEDAM -- Dinsdagochtend omstreeks kwart over tien brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een bovenwoning aan de Gordonstraat. De 33-jarige bewoonster van het pand haalde één van haar kinderen, een 2-jarige peuter, uit de brandende woning, terwijl haar 25-jarige broer een baby van 7 maanden uit het pand wist te redden. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning geheel uitbrandde. Een ondergelegen woning raakte onbewoonbaar door rook- en waterschade, terwijl twee naastgelegen panden eveneens rookschade opliepen. De bewoners van deze woningen zijn elders ondergebracht. Het 33-jarige slachtoffer, haar broer en de twee kinderen zijn voor onderzoek naar het Schieland ziekenhuis gebracht, waar de kinderen ter observatie werden opgenomen.

De technische recherche van het district Schiedam stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Vrouw gewond geraakt bij beroving tas
SCHIEDAM -- Dinsdagochtend omstreeks tien uur werd op de Westvest een 77-jarige inwoonster van Schiedam beroofd van haar tas. De vrouw fietste in de richting van Westmolenstraat toen een haar onbekende man naast haar kwam fietsen. De man pakte de tas van het slachtoffer beet en trok die van haar schouder. De vrouw kwam hierdoor ten val, raakte met haar hoofd de straat en brak haar bovengebit. De man ging er op de fiets vandoor in de richting van het centrum. Het betreft een blanke man, van ongeveer 20 tot 30 jaar oud, met een normaal postuur. De man droeg een spijkerbroek, een donkerkleurig jack en een donkerkleurig petje. De politie van het district Schiedam stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen van de beroving. Hen wordt verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Schiedam, telefoon 010-27 40205.

Winkeldievegge op heterdaad betrapt
SCHIEDAM -- Een 19-jarige vrouw uit Maassluis werd dinsdagmiddag even voor half drie op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal in een drogisterij aan de Mgr. Nolenslaan. De eigenaar van de zaak hield de verdachte op straat staande. Zij was in het bezit van 39 pakjes scheermesjes met een totale waarde van 512 gulden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Twee keer brand
SCHIEDAM -- In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks middernacht kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen dat er een auto in brand stond op de Schuttevaerweg (Spaanse Polder). Politiemensen die een onderzoek instelden troffen ter hoogte van de Gaagstraat, onder het spoorwegviaduct, de brandende auto aan. De brandweer heeft het vuur geblust, waarna het autowrak is weg getakeld.
Eveneens in de Spaanse Polder, op de Giessenweg, stond in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks drie uur, een caravan in brand. Ook dit vuur is door de brandweer geblust. Naar de oorzaak van beide branden wordt een nader onderzoek ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie