Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TNO Arbeid onderzoekt werkstress bij politie

Datum nieuwsfeit: 04-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht TNO

Perskamer

TNO Arbeid onderzoekt werkstress bij de politie

English

4 november 1999

TNO Arbeid voert een werkstressonderzoek uit onder 10.000 werknemers van de politie. Het onderzoek vindt plaats op initiatief van de Nederlandse Politie Bond (NPB) en wordt ondersteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de regionale politiekorpsen en de andere politiebonden.

Er wordt vaak aangenomen dat er bij de politie sprake is van een hoge werkdruk en van werkstress. Aanhoudende werkstress kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten, zoals psychische aandoeningen, depressie, burnout of langdurige uitval van het werk. Om deze reden is het van belang dat er wordt nagegaan in welke mate er inderdaad sprake is van werkstress bij de politie, bij welke functies dit voorkomt en welke gevolgen dit heeft voor de gezondheid van werknemers bij de politie.

Vragenlijst voor 10.000 medewerkers politie
De afgelopen week ontvingen 10.000 medewerkers van de politie een vragenlijst. Een deel van deze groep zal, als zij daar zelf toestemming voor heeft gegeven, volgend jaar opnieuw worden benaderd. Een vergelijking van de resultaten van beide metingen zal informatie moeten geven over de oorzaken van werkdruk, burnout en uitval uit het werk. De vragenlijsten worden verstuurd door het Dienst Geneeskundige Verzorging Politie (DGVP).
Meer informatie:
TNO Arbeid

Contactpersoon:
TNO Wegwijzer
Telefoon 015 269 69 69
E-mail (infodesk@tno.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie