Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieu Project Sierteelt zet deelnemers in het zonnetje

Datum nieuwsfeit: 04-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - Honselersdijk, 4 november 1999

Milieu Project Sierteelt zet deelnemers in het zonnetje

Milieu Project Sierteelt (MPS) besteedt deze week extra aandacht aan de milieuprestaties van haar deelnemers. Op 4 november heeft Milieu Project Sierteelt (MPS) voor de tweede achtereenvolgende keer de MPS-prijs uitgereikt. De gelukkige was dit keer Potplantenkwekerij De Wilgenlei uit Bleiswijk. De MPS-prijs wordt gegeven aan de MPS-deelnemer die zowel in de Hagelunie Kwekers Kwaliteits Competitie (HKKC) als in MPS het hoogste aantal punten scoort. Bestuursvoorzitter van MPS, Kees Vis complimenteerde eigenaar Van der Knaap met zijn prima milieuprestatie. Vanzelfsprekend is de winnaar een MPS-A teler. Momenteel zijn er 3.800 MPS-deelnemers in Nederland, waarvan 1.700 met de A-status.

Op 5 november ontvangen 3 deelnemers uit Kenia en Tanzania een certificaat voor het sociale label. Met de uitreiking bevestigt MPS dat de betreffende telers aan de eisen uit de sociale paragraaf voldoen en daarom het sociale label mogen gebruiken op hun uitingsvormen. Het sociale label zal de komende tijd nog verder ontwikkeld worden.

Sociale paragraaf
Telers in ontwikkelingslanden vormen een aparte groep binnen MPS. Zij moeten, naast de registratie van de vier thema's, ook verplicht water registreren en voldoen aan speciale voorwaarden op het sociale vlak. De sociale paragraaf van MPS is gebaseerd op de Universele Rechten van de Mens en bevat drie aspecten:

gezondheid

veiligheid

arbeidsvoorwaarden

Met de toevoeging van de sociale paragraaf komt MPS tegemoet aan de wensen van met name internationale supermarktketens die alleen willen kopen van telers die hun zaakjes ook op het sociale vlak goed voor elkaar hebben.

In de sociale paragraaf zijn o.a. eisen opgenomen ten aanzien van:
* de opslag van gewasbeschermingsmiddelen
* arbeidsomstandigheden, veiligheid en welzijn van de medewerkers
* medische voorzieningen

* huisvesting van medewerkers

* werktijden, verlofdagen, beloning van medewerkers
* minimum leeftijd

* gelijke behandeling van medewerkers


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie