Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Indirecte schoolkostenvergoeding gemeente Houten

Datum nieuwsfeit: 04-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

Gemeentenieuws van 03/11/99

Oproep voor Houtenaren met schoolgaande kinderen

Naar aanleiding van het minimabeleid heeft de gemeenteraad van de gemeente Houten besloten tot het toekennen van een indirecte schoolkostenvergoeding aan burgers met een minimuminkomen.

Waarvoor is deze indirecte schoolkostenvergoeding? Voor de directe schoolkosten (schoolgeld, boeken etc.) kunnen ouders/verzorgers van schoolgaande kinderen tussen 5 en 18 jaar een vergoeding ontvangen van het Rijk. De indirecte schoolkosten worden echter niet door het Rijk vergoed. Onder indirecte schoolkosten worden de kosten voor kluisjes, schoolreisjes, gymkleding etc. verstaan. De laatste tijd is gebleken dat de indirecte schoolkosten vaak behoorlijk op kunnen lopen. Voor mensen met een inkomen op of rond het minimum (gehuwd of samenwonend: Fl.2.352,- netto per maand, en alleenstaand: Fl.2.240,- per maand) zijn deze kosten in veel gevallen een hele aanslag op hun budget. Om deze ouders/verzorgers tegemoet te komen, heeft het gemeentebestuur besloten een vergoeding voor deze kosten toe te kennen. Voor een kind op de basisschool wordt een vergoeding van Fl.75,- toegekend; voor een kind in het voortgezet onderwijs een vergoeding van Fl. 500,-.

Hoe te verkrijgen?
Heeft u een bijstandsuitkering, dan krijgt u de vergoeding automatisch gestort, en hoeft u dus geen aanvraagformulier meer in te dienen! Anderen die denken in aanmerking te komen voor deze indirecte schoolkostenvergoeding, kunnen het aanvraagformulier verkrijgen bij Sociale Zaken. De aanvraagformulieren kunnen worden opgestuurd naar of afgegeven bij de gemeente Houten, afdeling Burgerzaken en Sociale Zaken, postbus 30, 3990 DA Houten. Aanvragen die niet voor 10 december 1999 zijn ingediend, komen niet meer in aanmerking voor een tegemoetkoming in dit schooljaar.

Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1998 - 1999 Vragen, opmerkingen, suggesties? (info@houten.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie